Hofman rekent bij zege op vrije dag

19 januari 2016

VEENENDAAL

De vrije dinsdagavond die de spelers van G.V.V.V. na de 4-1 zege tegen HHC Hardenberg van trainer John de Wolf kregen, is Rodny Hofman uitstekend bevallen.


Zo goed zelfs, dat hij dat hij er vanuit gaat dat De Wolf bij een overwinning tegen SteDoCo (vanmiddag) er een schepje bovenop doet en er ook nog een vrije maandag tegenaan gooit. "Dat zou mooi zijn", lacht de vleugelverdediger van de Veenendaalse topklasser. "Ik ben benieuwd of hij zo gul is."

Het is als een kwinkslag bedoeld. De Wolf is wel goed, maar niet gek. Hij heeft een doel voor ogen en daar passen twee vrije trainingsavonden niet in.

Hofman wil het ook niet, hoewel de vrije dinsdag hem bijzonder goed uitkwam. "We hebben maandagavond alternatief getraind. Kregen een training kickboksen en dan gebruik je andere spiermassa's dan bij een voetbaltraining. Man, ik was de volgende dag toch stijf. Eigenlijk heb ik nog pijn in mijn staartbot", vertelt hij donderdagavond na de training.

Toch is de training hem goed bevallen, omdat het de sleur van de geijkte voetbaltrainingen doorbrak. Hofman: "Afwisseling zorgt voor meer plezier. Het plezier met elkaar hebben we de laatste tijd echt weer teruggevonden. Dat is een tijdlang anders geweest. Zeker bij mij, daar draai ik niet omheen."

De mindere resultaten in het begin van de competitie, het daaruit voortvloeiende ontslag van trainer Erik Assink, de verslechterde sfeer binnen de groep; het waren factoren waarmee Hofman moeilijk kon omgaan. "Ik moet toegeven dat De Wolf mij weer op het rechte spoor heeft gezet. Er voor heeft gezorgd dat ik weer zin in voetballen kreeg en met plezier naar de trainingen ging. Daar heeft het trainingskampje in Soest, begin januari, veel aan bijgedragen. Alle zaken die speelden zijn benoemd. Er is een duidelijke visie neergezet en iedereen weet wat van hem wordt verlangd. Daar voel ik me prettig bij."

Ook niet onbelangrijk is dat G.V.V.V. bezig is aan een goede serie. Bij winst maak je altijd vrienden. Hofman wil die lijn doorzetten en met zijn ploeg een buffer opbouwen voor slechtere tijden. Daarin past vanmiddag winst op hekkensluiter SteDoCo.

SteDoCo-G.V.V.V. (17.00 uur, sportpark Groeneweg, Hoornaar).
G.V.V.V., geblesseerd: Simon Brouwer (knie).
 


Rodny Hofman, hier in actie tegen AZ, heeft het voetbalplezier hervonden bij G.V.V.V. Foto: Herman Stöver

Door: Eit Hendriks