Hulsbos: ‘Strakke organisatie is basis van succes’

6 november 2015
Hij geeft toe, sinds de trainerswissel is er voor hem weinig veranderd. Maar voor Bart Hulsbos (31) is er wel een nieuwe taak weggelegd: het neerzetten van een strakke organisatie in de achterste linie.
 
Want ondanks de nederlaag tegen Barendrecht (0-1) keken spelers en staf na afloop van de wedstrijd tevreden terug op het verdedigende aspect. De bezoekers uit de regio Rijnmond creëerden slechts één grote kans, waar tot ieders grote teleurstelling een doelpunt uit viel. “Zaterdag hebben we als team goed gespeeld”, vond ook Hulsbos. “Wat werd gevraagd, een strakke organisatie, hebben we negentig minuten uitgevoerd. Verdedigend stond het goed. Barendrecht creëerde één kans en daar scoorden ze dan uit. Het is nu onze taak om voor meer dreiging in de voorhoede te zorgen.”
 
Plan
Daar heeft Hulsbos weinig invloed op. Zijn taak is om de spits van de tegenstander uit te schakelen en de organisatie in de achterhoede neer te zetten. De 31-jarige verdediger ziet de strakke defensie als een verdienste van John de Wolf. “Het belangrijkste winstpunt is dat we met een plan – vooral organisatorisch gezien - het veld op stappen. Iedereen weet de afspraken voor zijn positie en voert die uit. Daar trainen we ook uitgebreid op en is de basis van succes. Daar staan we met het hele team achter.”
 
Blijdschap bij Bart Hulsbos en consorten na de 0-2 overwinning bij SV Spakenburg op 6 september 2014.
 
Hardheid
Heeft Hulsbos ook wat kunnen overnemen van de trainer die furore maakte als verdediger van Feyenoord, FC Groningen en het Nederlands elftal? “John was natuurlijke een stevige, mannelijke verdediger. Ik ben niet zo’n type verdediger, anderen ook niet, maar ik kan misschien wel zijn hardheid overnemen. Dat je een bal met man en al over de zijlijn schiet. Normaal ben ik wat netter.”
 
SV Spakenburg: lastige tegenstander
Zaterdag wacht daar de uitgelezen mogelijkheid voor, als de Veenendalers op bezoek gaan bij koploper SV Spakenburg. Een altijd lastige tegenstander, weet ook Hulsbos. “Maar we zijn zeker niet kansloos. Dat wijst de geschiedenis van de wedstrijd (G.V.V.V. verloor in de Topklasse nog nooit bij SV Spakenburg) wel uit. De vorm van de dag zal bepalen wie de wedstrijd wint. Het wordt wel een wedstrijd die een stuk opener is dan afgelopen zaterdag tegen Barendrecht. Beide teams hebben de drang naar voren, dus dan ontstaan er automatisch ruimtes en kansen. We weten goed raad met de ruimte.”
 
Tekst: Jeroen van Barneveld
Fotografie: Dick Gijsbertsen