Hulsbos rekent op bizarre apotheose

30 april 2016

Hulsbos rekent op bizarre apotheose in strijd om promotie

VEENENDAAL - Naarmate de ontknoping van de competitie nadert, wordt het cliché 'elke wedstrijd is een finale' steeds vaker gebruikt. Voor G.V.V.V. zijn er nog drie speelrondes te gaan en die bepalen of de Veenendaalse topklasser de sprong naar de tweede divisie maakt of niet. 


Bart Hulsbos (32), al zes seizoenen de centrale verdediger van G.V.V.V., is er heilig van overtuigd dat de beslissing daarover pas op de laatste speeldag valt.
Samen met nummer acht Rijnsburgse Boys strijdt G.V.V.V. (zevende) om het laatste startbewijs voor de nieuw te vormen tweede divisie. Beide teams hebben evenveel punten, namelijk 39. Het gat met nummer zes Barendrecht is zeven punten, de voorsprong op nummer negen DVS '33 Ermelo is zes punten. Vier teams hebben zich met nog drie wedstrijden te gaan al geplaatst voor de tweede divisie: Katwijk, Excelsior Maassluis, HHC Hardenberg en Kozakken Boys.

"Dus gaat het tussen Rijnsburgse Boys en G.V.V.V.", stelt Hulsbos. "Als ik dan naar het resterende programma van beide ploegen kijk, zit er qua moeilijkheidsgraad niet veel verschil tussen. Wij spelen vandaag tegen Katwijk, de koploper. Rijnsburgse Boys moet naar Spakenburg, ook geen makkie. Daarna spelen we uit bij IJsselmeervogels, zij thuis tegen Capelle, die staan op één punt van elkaar. En dan volgt de apotheose als we elkaar op de laatste speeldag in Veenendaal ontmoeten."

Dan zou het maar zo kunnen dat er nog een vervolg komt, als beide ploegen gelijk in punten eindigen. "Daar ben ik niet zo happig op, omdat ik daar met G.V.V.V. geen beste ervaring mee heb", vertelt de verdediger. Daarbij doelt hij op het beslissingswedstrijd om het kampioenschap van de topklasse, die G.V.V.V. twee seizoenen geleden in Volendam tegen Spakenburg met 2-1 verloor.

Sportief gezien zou Hulsbos graag de stap naar boven willen maken. Op een hoger platform nieuwe clubs ontmoeten, waartegen hij nog nooit in competitieverband speelde. "Met HHC Hardenberg hadden wij vroeger ook geen enkele band. Na een paar seizoenen kennen we elkaar nu goed en liggen beide clubs elkaar ook goed. Voetballen tegen FC Lienden, TEC en De Treffers kan toch ook heel mooi zijn", meent Hulsbos, die daarmee de scepsis wil wegnemen dat de tweede divisie voor G.V.V.V. onaantrekkelijk zou zijn. Hij vervolgt: "Toen de topklasse in het leven werd geroepen, hadden ook veel mensen hun bedenkingen. Maar toen het er op aan kwam, wilde iedereen erbij zijn."

Katwijk-G.V.V.V. (14.30 uur, sportpark De Krom in Katwijk).
G.V.V.V.: geen bijzonderheden.

Door: Eit Hendriks