Jansen: ‘Het goede gevoel overheerst’

18 december 2015
Na de 3-1 overwinning op FC Lisse staat G.V.V.V. op een wat comfortabelere positie op de ranglijst. Dat openbaart zich volgens doelman Johan Jansen (26) in de kleedkamer.
 
“Het goede gevoel overheerst in de kleedkamer”, zegt de goalie na afloop van de laatste donderdagavondtraining van het jaar. “Een overwinning zorgt natuurlijk altijd voor een betere sfeer, maar deze was zeker goed voor het moraal. Vooral als je naar onze positie op de ranglijst kijkt.”
 
G.V.V.V. klom door de overwinning in Lisse naar de twaalfde plaats in de Topklasse, een competitie waar elke week verrassingen te noteren zijn. Dat gegeven uit zich onder meer in het gat tussen de nummer vijftien (nacompetitie) en nummer zeven (plaats die recht geeft op de nieuw te vormen Tweede Divisie), dat slechts zes punten bedraagt. De wereld kan in twee weken zo maar anders zijn.
 
Betere selectie
Dat beseft ook Jansen, die verwijst naar de nederlaag van G.V.V.V. in Sneek aan het begin van het seizoen. “Toen verloren we daar met 3-2. We hebben een veel betere selectie dan ONS Sneek, dus we zijn aan onze stand verplicht om zaterdag te winnen”, onderstreept de Barnevelder, die sinds het uitduel met Capelle (1-3 overwinning) weer onder de lat staat bij de Veenendalers. Eerder in het seizoen werd hij gewisseld voor Sven Taberima.
 
Tevreden
“Ik kan tevreden zijn over de afgelopen drie wedstrijden. Het enige wat ik mezelf kan verwijten is het eerste tegendoelpunt tegen Kozakken Boys. Die hoge bal moet ik pakken. Maar dat is natuurlijk ook het lot van de keeper. Als je een fout maakt, gaat de bal er meteen in.”
 
 
Stroef jaar
Met ONS Sneek als laatste wedstrijd van het kalenderjaar neemt Jansen de balans op. “Het was een stroef jaar, met het auto-ongeluk van Joey Snijders als absoluut dieptepunt. Ook moesten we ons plots handhaven. Dat waren we niet gewend, omdat we altijd meespeelden om de bovenste plaatsen in de Topklasse. Het voetbal wat G.V.V.V. graag wil zien, hebben we niet kunnen brengen. Alleen bij vlagen. We zijn daarin niet constant genoeg geweest.”
 
Toekomst
In een tijd waarin de contractonderhandelingen, transfers en geruchten steeds meer de boventoon beginnen te voeren, is Jansen, die over een doorlopend contract tot medio 2017 beschikt, duidelijk over zijn toekomst. Hij blijft gewoon. “Ik kan hier tot mijn veertigste voetballen, bij wijze van spreken. Ik heb het hier uitstekend naar mijn zin en heb een doorlopend contract, dus ik zie geen aanleiding om weg te gaan. Ook als we de Tweede Divisie niet halen, blijf ik gewoon. Dat is voor mij geen harde voorwaarde.”
 
Tekst: Jeroen van Barneveld
Fotografie: Dick Gijsbertsen