Joey Snijders naar revalidatiecentrum Zuidhorn

7 juli 2015

Joey Snijders is vorige week overgebracht naar een revalidatiecentrum in Zuidhorn (Groningen). Dat heeft de familie vandaag (dinsdag) bekendgemaakt.

 

Daar ondergaat Joey een strak revalidatieprogramma van acht weken. De familie zegt in een verklaring: ,,We beseffen ons dat dit niet naast de deur is, ook voor ons niet, maar alles is in het belang van Joey. Daarna wordt bekeken wat voor stappen er verder gedaan moeten worden met betrekking tot zijn verdere herstel.”

 

Joey herkent steeds meer dingen en kan af en toe zelf wat kleine zaken aangeven, vertelt de familie. ,,Hij kan zelf wat drinken en vla eten. Voor de rest moet hij nog veel leren en aansterken. Het gaat, zoals voortdurend al gezegd, met kleine stapjes vooruit maar het zal nog heel veel tijd vergen.”

 

Botlap teruggeplaatst

In het UMC is een eerder verwijderde botlap op woensdag 24 juni operatief teruggeplaatst in de schedel. De operatie verliep goed, maar op de uitslaapkamer trad een complicatie op. Ter controle verbleef Joey op de Medium Care van het UMC. Na twee dagen mocht hij naar de ‘normale’ afdeling, om na vier dagen overgeplaatst te worden naar het revalidatiecentrum in Zuidhorn.

 

De familie dankt iedereen voor de ‘overweldigende kaarten en steun van de afgelopen tijd. Dat wordt zeer gewaardeerd door ons allen’. U kunt een kaart sturen naar het volgende adres: Tolick 84, 3828 HH, Hoogland.

 

Situatie

Joey Snijders sloeg op zondag 15 februari met zijn auto over de kop, nadat hij onwel was geworden achter het stuur. De linksbuiten werd meteen opgenomen op de Intensive Care van het UMC, waar hij de maandagavond na het ongeluk een hersenoperatie onderging. Die operatie slaagde, waarna de artsen de medicatie stopten om Snijders uit zijn kunstmatige coma te doen ontwaken. Op 27 februari werd duidelijk dat Joey zelfstandig ademde en dat hij overgeplaatst was van de Intensive Care (IC) naar de Medium Care. De situatie van Joey bleef stabiel, maar het is wel 100% zeker dat hij nooit meer de oude zal worden. Twee maanden geleden herkende hij voor het eerst dingen en dronk hij slokjes water.