Joey Snijders niet meer in laagbewustzijn

5 september 2015
Joey Snijders is niet meer in laagbewustzijn. Dat heeft de familie zaterdagochtend laten weten.
 
Snijders werd twee maanden geleden naar een revalidatiecentrum in Zuidhorn (provincie Groningen) gebracht, waar hij sindsdien een strak revalidatieprogramma onderging. Na een twee weken durende observatie stelden de artsen vast dat Joey zich niet meer in laagbewustzijn bevond. ,,Dat klonk voor ons niet zo raar want wij vonden dat al de laatste tijd”, zegt de familie. ,,Maar het is fijn als de artsen dit bevestigen. Natuurlijk begrijpt hij nog niet zo heel veel, maar daar zouden ze aan gaan werken.”
 
Spraak en begrip
De eerste accenten werden gelegd op de cognitie: het spraak- en begripsvermogen. ,,De stand van zaken nu is dat Joey weer hardop woordjes zegt van één lettergreep. Hij heeft zijn stembanden weer gevonden. Het is goed en te begrijpen, maar er zijn ook nog zo veel dingen die we niet begrijpen. Tot ergernis van ons maar zeker van Joey. Hij slaat zich er tot nu toe goed doorheen. Soms heeft hij het moeilijk en is dan niet zo in zijn sas, maar af en toe heeft hij zijn humor weer op zijn eigen mooie manier, en dat maakt dan weer zo veel goed.” Eten en drinken gaat Snijders redelijk af.  ,,Misschien is hij er over een paar weken aan toe om naar een revalidatieadres te verhuizen.”
 
De familie dankt iedereen voor de kaarten en steun van de afgelopen tijd. U kunt een kaart sturen naar het volgende adres: Tolick 84, 3828 HH, Hoogland.
 
Situatie
Joey Snijders sloeg op zondag 15 februari met zijn auto over de kop, nadat hij onwel was geworden achter het stuur. De linksbuiten werd meteen opgenomen op de Intensive Care van het UMC, waar hij de maandagavond na het ongeluk een hersenoperatie onderging. Die operatie slaagde, waarna de artsen de medicatie stopten om Snijders uit zijn kunstmatige coma te doen ontwaken. Op 27 februari werd duidelijk dat Joey zelfstandig ademde en dat hij overgeplaatst was van de Intensive Care (IC) naar de Medium Care. De situatie van Joey bleef stabiel, maar het is wel 100% zeker dat hij nooit meer de oude zal worden. Twee maanden geleden werd hij naar een revalidatiecentrum in Zuidhorn gebracht, nadat zijn botlap in het UMC was teruggeplaatst.