Joey Snijders verhuisd naar revalidatiecentrum Utrecht

21 oktober 2015
Joey Snijders is vorige week maandag verhuisd van het Zonnehuis in Zuidhorn (provincie Groningen) naar een revalidatiecentrum in Utrecht. Dat heeft de familie woensdagochtend bekendgemaakt.
 
,,In Utrecht begint hij weer aan een nieuwe uitdaging en gaat hij hopelijk nog meer kleine stapjes maken. Aan zijn wilskracht en doorzettingsvermogen zal het niet liggen, want dat heeft hij ook in Groningen zeker laten zien”, zegt de familie in een verklaring.
 
In september werd duidelijk dat Joey zijn stembanden heeft gevonden en hardop woordjes van één lettergreep kan zeggen. Ook eten en drinken ging Snijders redelijk af. De familie liet toen al weten dat Joey misschien naar een ander revalidatieadres zou verhuizen. In die periode haalde de A-selectie 2200 euro op tijdens de thuiswedstrijd tegen IJsselmeervogels.
 
De familie zegt dat het opnieuw zwaar zal worden. ,,Maar we hebben alle vertrouwen in zijn gedrevenheid zoals hij dit tot nu toe heeft laten zien.”
 
Achtergrond
Joey Snijders sloeg op zondag 15 februari met zijn auto over de kop, nadat hij onwel was geworden achter het stuur. De linksbuiten werd meteen opgenomen op de Intensive Care van het UMC, waar hij de maandagavond na het ongeluk een hersenoperatie onderging. Die operatie slaagde, waarna de artsen de medicatie stopten om Snijders uit zijn kunstmatige coma te doen ontwaken. 
 
Op 27 februari werd duidelijk dat Joey zelfstandig ademde en dat hij overgeplaatst was van de Intensive Care (IC) naar de Medium Care. De situatie van Joey bleef stabiel, maar het is wel 100% zeker dat hij nooit meer de oude zal worden. In juli werd hij naar een revalidatiecentrum in Zuidhorn gebracht, nadat zijn botlap in het UMC was teruggeplaatst.
 
Begin september maakte de familie bekend dat Joey niet meer in laagbewustzijn verkeerde. In het Groningse Zuidhorn onderging hij een strak revalidatieprogramma die nu ten einde is gekomen.