John de Wolf opvolger van Erik Assink bij G.V.V.V.

16 oktober 2015

VEENENDAAL - John de Wolf (52) is gisteravond gepresenteerd als de nieuwe trainer van G.V.V.V.

Hij volgt Erik Assink op, die vorige week bij de Veenendaalse topklasser werd ontslagen omdat de resultaten tot nu toe tegenvielen en de chemie met de spelers was verdwenen.
 

De voormalige cultheld van Feyenoord, die ook speelde voor clubs als FC Groningen, VVV-Venlo en het Engelse Wolverhampton Wanderers, werd door de technische commissie van G.V.V.V. gekozen uit drie kandidaten. De andere twee kandidaten waren Jan Veldhuizen en Michel Langerak.
 

"John kwam zeer enthousiast op ons over en wij hebben er vertrouwen in dat hij de cohesie in het elftal kan terugbrengen", vertelt Loek Budding, bestuurslid technische zaken bij G.V.V.V. "Niet om na te trappen, maar het vertrouwen tussen Erik Assink en de spelersgroep was zo goed als verdwenen. Dan moet je ingrijpen."
"De Wolf heeft een contract tot het einde van de competitie. In de winterstop volgt een evaluatie om te zien of beide partijen met elkaar verder gaan", vervolgde Budding.
 

"De Wolf heeft zelf gesolliciteerd en was erg goed op de hoogte van de verrichtingen van G.V.V.V." De nieuwe coach was voor het laatst werkzaam bij topklasser Excelsior Maassluis. Daar kwam hij als tussenpaus toen de club vorig seizoen dreigde te degraderen. Hij behoedde Excelsior vervolgens voor degradatie.
"Ik weet wat er zich de afgelopen weken bij G.V.V.V. heeft afgespeeld," reageerde De Wolf. "Ik ga proberen de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Ik ben heel erg blij dat ik bij G.V.V.V. mag beginnen."
 

Bart Hulsbos, de centrale verdediger van G.V.V.V. reageerde blij verrast op de komst van De Wolf. "Ik ben benieuwd welke wind er nu gaat waaien bij G.V.V.V."

Gerelateerd artikel: John de Wolf wordt de opvolger van Erik Assink