John de Wolf viert eerste driepunter

30 november 2015

John de Wolf viert eerste driepunter G.V.V.V. bij Capelle
 

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Lang verwacht en eindelijk gekomen. De eerste overwinning van G.V.V.V. onder leiding van trainer John de Wolf werd zaterdagmiddag behaald bij Capelle: 1-3.
 

Rodny Hofman reageerde na afloop opgelucht op de broodnodige zege. "We snakten inderdaad naar een overwinning. Wat we in de eerste helft lieten zien, was een bevestiging dat we het voetballen nog niet verleerd zijn. Voor rust speelden we echt goed en kwam Capelle er niet aan te pas. Jammer dat we met maar 0-2 gingen rusten. Het had zeker 0-3 of 0-4 kunnen staan."
 

G.V.V.V. was in de eerste helft oppermachtig. Door Martin van Eck kwamen de Veenendalers na een kwartier op voorsprong: 0-1. De vleugelspits rondde een combinatie met Dennis van Meegdenburg koel af. 'Opa' liet zeven minuten later zien dat hij niet voor niets is teruggehaald. Van Meegdenburg lepelde een voorzet van Roy Terschegget over doelman Nick van der Ploeg tegen de touwen: 0-2.
 

"Na rust gebeurde wat we juist hadden willen voorkomen. Er was voor gewaarschuwd dat Capelle met opportunistisch voetbal ons direct onder druk zou zetten. Dat gebeurde ook. Wij konden er te weinig tegenover zetten, waardoor we het knap moeilijk kregen", vertelde Hofman, die met een rugblessure uitviel.
 

Door de aansluitingstreffer van invaller Jaïr Balrak in de 54ste minuut kreeg Capelle hoop. G.V.V.V. moest steeds verder achteruit, maar hield met kunst- en vliegwerk stand.
 

Patrick Heesakkers, die na een uur was ingevallen voor Van Meegdenburg, stelde de zege in blessuretijd veilig. "Mijn eerste competitiedoelpunt voor G.V.V.V. en ook een belangrijke. Daar ben ik blij mee. Hopelijk volgen er meer. Na mijn blessure ben ik steeds sterker geworden."
 

G.V.V.V.: Jansen; Hofman (71. Bonke), Van der Voort, Hulsbos, Adnane; Terschegget, Alisic (82. Den Hartog), De Leeuw; Van Eck, Van Meegdenburg (60. Heesakkers), Pilon.

Gerelateerd artikel: G.V.V.V. sleept broodnodige zege binnen