John de Wolf wordt de opvolger van Erik Assink

15 oktober 2015

Hedenavond is het bestuur van G.V.V.V. met John de Wolf een overeenkomst aangegaan tot en met het einde van dit seizoen om als trainer/coach van de A-selectie te gaan fungeren.

John de Wolf is natuurlijk bekend als oud-prof speler van o.a. FC Groningen en Feyenoord en speelde zesmaal voor het Nederlands elftal. Na zijn profcarrière was De Wolf als hoofdtrainer werkzaam bij het opgeheven Zwart Wit ’28, Halsteren, SVV/SMC, Haaglandia, het ook ter ziele gegane Türkiyemspor, WKE en Sliedrecht. Daarnaast vervulde de robuuste verdediger van weleer ook de rol van assistent trainer bij Sparta Rotterdam.

Vorig seizoen stond zijn naam opnieuw volop in het nieuws toen hij begin maart bij Excelsior Maassluis de taken overnam van interim trainer Siemen Zijm, die op zijn beurt Cesco Agterberg voor een weekje opvolgde, die bij de Tricolores op non actief was gezet vanwege de magere resultaten. En toeval of niet, de eerste wedstrijd die De Wolf zag van zijn nieuwe ploeg, was het duel G.V.V.V. – Excelsior Maassluis. Nog vanaf de tribune zag hij dat zijn nieuwe pupillen die wedstrijd met een 0-1 zege over de streep trokken.
Het vervolg is bekend. In de laatste acht duels met De Wolf aan het roer werd er slechts eenmaal verloren, eenmaal gelijk gespeeld en de overige zes gewonnen. Daarmee stegen de Maassluizers van de bodem van de topklasse naar een uiteindelijke tiende posities en werd en passant ook nog bijna de derde periode titel gepakt.

Uiteraard is dat geen garantie dat John de Wolf G.V.V.V. uit het dalletje zal kunnen halen, maar het bestuur heeft er wel alle vertrouwen in dat hij de passie, strijd en de wil om er vol voor te gaan kan overbrengen naar de A-selectie om daarmee de prestaties naar een hoger plan te tillen.

Komende zaterdag zal hij dan ook aandachtig toeschouwers zijn bij de wedstrijd SVV Scheveningen – G.V.V.V. voordat hij komende maandagavond voor het eerst officieel kennis zal maken met de club en zijn pupillen en de eerste training zal gaan geven.
 

Het bestuur wenst John de Wolf veel plezier en succes bij G.V.V.V. 

Loek Budding (VTZ-G.V.V.V.)