'Kabouter' Mourad Marbouh keert terug

9 april 2016

'Kabouter' Mourad Marbouh keert terug op sportpark De Zwaaier

VEENENDAAL - Bij Mourad Marbouh komen vandaag bij het weerzien met sportpark De Zwaaier in Werkendam oude herinneringen boven. Op 15 maart 2008 debuteerde de toen 18-jarige verdediger in het eerste van G.V.V.V. uit bij Kozakken Boys.

Het werd een gedenkwaardige dag voor A-junior. Door personele problemen - vier geschorste en zes geblesseerde spelers stonden bij G.V.V.V. langs de kant - stuurde trainer Peter Visee een 'fantasie-elftal' het veld in.
Visee had geen echte linksback en plukte Marbouh uit de A1. Uit het tweede maakten Wilco den Hartog en Simon Brouwer ook voor het eerst deel uit van de basisopstelling. G.V.V.V. kwam, zag en overwon tot ieders verrassing met 2-0 in Werkendam.

Marbouh heeft de column, die deze krant de maandag erna onder de kop 'Kabouter' over hem publiceerde, in zijn mobieltje opgeslagen. Hij koestert die gedenkwaardige middag op De Zwaaier, waarin hij in de beginfase door Leo Koswal werd gedold. Daarna beet hij zich in de ex-prof vast en speelde Koswal uit de wedstrijd.
"Man, wat heb ik die middag genoten. We hadden totaal geen vertrouwen in een goede afloop. Dus kun je begrijpen dat we uit ons dak gingen, nadat we hadden gewonnen. Nee, daarna heb ik niet meer in het eerste meegedaan. Gewoon weer in de A-1 gespeeld", blikt Marbouh nog een keer met heimwee terug.


G.V.V.V.-er Mourad Marbouh (r.) probeert te ontsnappen. Foto: Herman St
över.

Bij de senioren voetbalde Marbouh een jaar in G.V.V.V. 2 en vertrok daarna via De Merino's naar VVA '71. In Achterberg speelde hij ruim vijf seizoenen, maar kwam door het faillissement van VVA in de winterstop terug bij G.V.V.V. De technische staf van de topklasser is tevreden over hem. Daarom kreeg Marbouh ook een contract voor volgend seizoen.
Vanmiddag heeft trainer John de Wolf hem, net als vorige week tegen Capelle (3-0), als linksback geposteerd. Op de plaats van de geschorste Taoufik Adnane.

Marbouh wil graag de stunt van acht jaar geleden herhalen. Kozakken Boys staat al met één been in de nieuwe tweede divisie, G.V.V.V. moet dat nog maar zien te bewerkstelligen. Voor Marbouh en zijn ploeggenoten staat er veel op het spel. De zevende plek moet gehandhaafd worden.
"Kozakken Boys is een goede ploeg. Thuis verloor G.V.V.V. met 2-1, vandaag willen we die nederlaag rechtzetten. Als ONS Sneek van ze kan winnen, kunnen wij dat ook", stelt Marbouh, die vandaag jarig is.

De wedstrijd begint vanmiddag pas om 17.00 uur, omdat de overleden erevoorzitter Jan Ippel van Kozakken Boys om 14.00 uur wordt begraven.

Kozakken Boys-G.V.V.V. (17.00 uur, sportpark De Zwaaier, Werkendam).

G.V.V.V., geschorst: Taoufik Adnane.

Door: Eit Hendriks