Ketser keeper kost G.V.V.V. duur punt

1 februari 2016

Ploeg van trainer John de Wolf verliest ongelukkig van Excelsior Maassluis

Alles leek er op dat de wedstrijd tussen G.V.V.V. en Excelsior Maassluis zaterdag op een 0-0 gelijkspel zou uitdraaien. Totdat de Veenendaalse doelman Johan Jansen op sportpark Panhuis in de 77ste minuut opzichtig in de fout ging bij een vrije trap van Excelsior. De goalie liet de gemakkelijk uit de lucht geplukte bal - er was niemand die hem een strobreed in de weg legde - bij het neerkomen vallen, waarna spits Kevin Vink van Excelsior de bal maar voor het inkoppen had: 0-1. Het excuus van Jansen, dat hij weggleed en daarom de bal losliet, was mager, hoewel hij wel zo eerlijk was de goal zichzelf aan te rekenen.

G.V.V.V. tegen Excelsior was een wedstrijd waar grote belangen op het spel stonden. Immers G.V.V.V. stond op die belangrijke zevende plaats, die door veel clubs als een soort kampioensplek wordt gezien, omdat die nog recht geeft op promotie naar de veel besproken tweede divisie. Excelsior stond met drie punten meer een plaats boven G.V.V.V., dus was het zaak voor de ploeg van trainer John de Wolf om de Zuid-Hollanders in te halen. In het eerste bedrijf kreeg G.V.V.V. voldoende kansen om die missie te doen slagen. "We wisten dat het een lastige wedstrijd zou worden", merkte De Wolf op. "Excelsior beschikt over een uitstekende organisatie, de ploeg steekt goed in elkaar. Toch kregen we een paar uitgelezen kansen, maar daar deden we te weinig mee. Wij gaven ook niet veel weg, daarom was een gelijkspel de meest logische uitslag geweest."

De Wolf wilde zijn keeper niet ophangen aan de blunder. "Verliezen en winnen, doe je samen. Jammer dat zijn fout doorslaggevend was. Ik ga hem er ook niet op aanspreken, hij weet donders goed dat hij fout zat", sprak de coach direct na afloop. Hij had ook geen speciaal gevoel bij het verlies tegen Excelsior. "Ik ben daar klaar en heb nu met G.V.V.V. te maken. Verliezen is altijd zuur, maakt niet uit van wie. Elk puntverlies is even duur." Ook achter het feit dat hij het moest stellen zonder de geschorsten Roy Terschegget en Laurens van der Voort wilde De Wolf zich niet verschuilen. "Daarmee zou ik hun vervangers tekort doen. Die hebben het goed gedaan. Daar lag het niet aan. We hadden een goede slag kunnen slaan en dat is niet gelukt." Want ondanks de nederlaag staat G.V.V.V. in de topklasse nog wel zevende, maar de Blauwen hadden van misstappen van de concurrentie kunnen profiteren. Daarom blijft het dringen geblazen rond die langzamerhand heilige zevende plek.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Bonke (82. Heesakkers), Hulsbos, Adnane; Van Eck, Den Hartog, De Leeuw; Talsma (88. Marbouh), Van Meegdenburg, Pilon.

Door: Eit Hendriks

 

Doelman Johan Jansen ligt verslagen op de grond. Na zijn blunder heeft Excelsior-spits Kevin Vink (9) de winnende gescoord. Foto: Herman Stöver

 

Bij Excelsior Maassluis lopen ze nog weg met John de Wolf
Het was zaterdag De Wolf-time op Panhuis. De huidige trainer van G.V.V.V. behoedde vorig seizoen Excelsior Maassluis voor degradatie uit de topklasse. Als interim-coach loodste hij de Zuid-Hollanders in de laatste acht duels naar de tiende plek. Dat waren ze bij Excelsior nog niet vergeten. Fans, die een groot spandoek met 'zonder wolf geen sprookje' afrolden en een mascotte in een wolfspak getuigden daarvan.

Toch waren ze bij Excelsior niet allemaal De Wolf-gezind. Met collega-trainer Jeroen Rijsdijk kreeg hij zelfs een aanvaring. "Hij was steeds bezig de scheidsrechter te beïnvloeden en ons kaarten aan te naaien. Daar hou ik niet van. Maar ik wil er verder niet over zeuren, anders lijk ik een slecht verliezer", deed De Wolf het incident af.

 

Olivier Pilon baalt van gemiste kansen

Olivier Pilon is met elf doelpunten achter zijn naam topscorer van G.V.V.V. De razendsnelle vleugelspits scoort bijna wekelijks en is daardoor uitermate belangrijk voor de Veenendaalse topklasser. Zaterdagmiddag tegen Excelsior Maassluis bleef hij echter droog en dat zinde Pilon na afloop helemaal niet. "Kijk, als je geen kansen krijgt, hoef je jezelf ook niets te verwijten. Maar ik kreeg er wel drie en daarvan moet er dan toch zeker eentje in. Daarover ben ik dus helemaal niet tevreden", vertelde Pilon na de met 0-1 verloren wedstrijd tegen Excelsior.


Hij deed dat uitfietsend op een hometrainer in het krachthonk van G.V.V.V., iets wat Pilon na afloop van een wedstrijd graag doet om zijn spieren weer in het gareel te krijgen. Zijn ontevredenheid over de gemiste kansen typeert Pilon, die altijd belangrijk wil zijn voor zijn team. Hij vond het ook jammer dat zijn ploegmaats Dennis van Meegdenburg en Roy Talsma het, net als hij, niet voor elkaar kregen om te scoren. "Dan kan één foutje fataal zijn", doelend op de blunder van doelman Johan Jansen, waardoor G.V.V.V. alsnog met 0-1 verloor. Net als zijn coach wilde Pilon Jansen niet als de zondebok aanmerken. "Vorige week tegen SteDoCo was Johan de gevierde man, nadat hij een penalty stopte. Als wij voorin tegen Excelsior een paar doelpunten hadden gemaakt, was er niets aan de hand geweest. Nu was zijn misser cruciaal. Dat is het lot van een keeper. Bijna elk foutje wordt meteen afgestraft." Pilon had ook gezien dat G.V.V.V. na rust veel te onrustig speelde om Excelsior te verontrusten. "Voor rust speelden we prima, maar in de tweede helft maakten we het onszelf lastig. Jammer, maar het is niet anders."