Late treffer Basoki bezorgt G.V.V.V. kater

7 maart 2016

De beslissing viel diep in blessuretijd met een frommeldoelpunt. Alles viel toen op z'n plek voor Barendrecht en invaller Richie Basoki, de kater van jewelste was voor G.V.V.V.: 3-2.

Bijna twee jaar geleden hielp Rik van der Eerden de Veenendaalse topklasser in extremis (97e minuut) op hetzelfde sportpark De Bongerd langs de thuisclub. Op die manier hield hij destijds de Veenendaalse titelrace levend, die een week later op neutraal terrein in Volendam tegen Spakenburg spaak liep.

Dit keer viel het muntje de verkeerde kant op voor G.V.V.V. In plaats van nummer zes Barendrecht op de ranglijst te achterhalen, kijkt de ploeg van coach John de Wolf na zaterdag tegen een achterstand van zes punten aan.

"Een gevoelige tik", constateerde middenvelder Wilco de Hartog. "We speelden een zwakke eerste helft, maar maakten een achterstand van 2-0 goed. Na de 2-2 had ik het gevoel dat wij zouden doordrukken. We waren baas op het veld, zonder grote kansen te creëren."

Barendrecht wankelde, maar het lukte G.V.V.V. niet de knockout uit te delen. Toen Rodny Hofman na 86 minuten zijn tweede gele kaart kreeg, veerden de Zuid-Hollanders op en speelden de Blauwen in de slotfase 'met de kont in de eigen zestien'.

Den Hartog: "De druk nam toe. Bij ons waren de krachten na een zware tweede helft uit de benen gevloeid. Echt in gevaar kwamen we niet. En toen het eigenlijk al tijd was, viel die 3-2 nog."

De drie minuten toegevoegde tijd zaten erop. Nog 30 tellen later draaide Basoki draaide zich vrij in het strafschopgebied, twee Veenendaalse benen fungeerden als doorgeefluik en toen verdween de bal buiten bereik van Johan Janssen in de touwen: 3-2.

G.V.V.V. stond met lege handen. En dat terwijl de ploeg een binnen 22 minuten opgelopen achterstand van 2-0 (treffers van Daniël Esajas en Patrick Stolk) had weggepoetst. Olivier Pilon maakte op slag van rust vanaf de stip de 2-1. De gelijkmaker, op aangeven van Pilon, kwam van Patrick Heesakkers.

Den Hartog: "Het heeft weinig zin lang na te treuren. Het is een rotmiddag geworden, maar laten we liever vooruitkijken. Volgende week wacht Spakenburg. Om de zevende plek vast te houden, moeten we die ploeg verslaan."

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Van der Voort (46. Talsma), Hulshorst, Adnane; Terschegget (88. Marbouh), Den Hartog, De Leeuw; Van Eck, Van Meegdenburg (46. Heesakkers), Pilon.