Latupeirissa: ‘Ik wil het publiek vermaken’

25 maart 2016
Met het aantrekken van Caifano Latupeirissa (24) heeft G.V.V.V. een sierlijke buitenspeler in huis gehaald. Hij wil volgend seizoen het publiek op Panhuis vermaken.
 
De Veenendaalse topklasser had al langer zijn pijlen gericht op de 24-jarige speler van JVC Cuijk. Deze week gaf hij zijn jawoord aan de huidige nummer zeven van de zaterdagtopklasse. ,,Ik heb er wel een tijdje over nagedacht, omdat ik ook in gesprek was met JVC Cuijk over een langer verblijf. Uiteindelijk was de keuze wel makkelijk”, stelt Latupeirissa. ,,Ik heb gesproken met Esmat Shanwary op het moment dat ik benaderd werd door G.V.V.V. Hij sprak positief over de club, alles zat goed in elkaar. Dat heb ik meegenomen in mijn keuze.”
 
Bezoek
Om meer een indruk te krijgen van de vereniging, bezocht hij onlangs de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen SV Spakenburg. ,,Het was écht fantastisch. Mijn gevoel was bij aankomst direct goed, wat ik belangrijk vind als ik een nieuwe stap maak in mijn carrière. G.V.V.V. speelt goed positiespel met het vizier naar voren gericht. Dat bevalt me wel.”
 
Latupeirissa werd op zijn tiende ontdekt door eredivisionist NEC. Na een traject door de jeugdopleiding van de Nijmegenaren debuteerde hij op negentienjarige leeftijd in het betaalde voetbal. Een beenbreuk gooide een seizoen later echter roet in het eten. ,,Ik twijfelde of ik wel door kon gaan met voetballen, maar besloot door te zetten en kreeg de kans om bij FC Oss een jaar op huurbasis te spelen. Ik speelde daar alles, kon er ook blijven, maar koos om naar JVC Cuijk te gaan.”
 
Vermaak
Sinds 2013 verdedigt hij de rode clubkleuren van de zondagtopklasser uit het Brabantse Cuijk, die hij komende zomer inruilt voor het blauwe shirt van G.V.V.V. Hij hoopt dat in Veenendaal zijn kwaliteiten goed tot zijn recht komen. ,,Als speler wil ik het publiek vermaken. Als ik het op mijn heupen heb, kan ik leuke dingen laten zien. Maar dan moet ik wel het vertrouwen krijgen en me goed voelen. Dan moet het goedkomen”, besluit hij vastbesloten.
 
Tekst: Jeroen van Barneveld