Martin van Eck piekt met assist en goal tegen HHC

18 januari 2016

Topklasser G.V.V.V. deelt opvallend forse tik uit tegen hoogvlieger uit Hardenberg
 

Aanvaller is blij dat Veenendaalse ploeg met ruime zege (4-1) overtuigend uit de winterstop is gekomen.
 

VEENENDAAL - Het gezang klonk zaterdag weer ouderwets luid uit de kelen van de G.V.V.V.-spelers. Aanvoerder Roy Terschegget had er als gebruikelijk voor gezorgd dat de Nederlandstalige meezingers keihard door de kleedkamer schalden om de 4-1 overwinning op HHC Hardenberg te vieren.
Martin van Eck moest noodgedwongen het feestgedruis ontvluchten om de pers te woord te staan, maar de aanvaller deed dat zonder morren. Zeker nadat teammanager Bart Broeder hem een ijskoud biertje had aangereikt.

Van Eck was niet tot 'man of the match' uitgeroepen, dat werd Olivier Pilon, maar de aanvaller had, net als Pilon, wel een belangrijk aandeel gehad in de verrassend hoog uitgevallen overwinning op HHC.
"Bij vlagen kwam het ouderwetse combinatievoetbal bij ons weer bovendrijven", glunderde Van Eck. "Zeker in de tweede helft hebben we laten zien dat we dat nog niet verleerd zijn. Mooie aanvallen over twee, drie schijven en daarna prima afgerond. Zo willen we graag voetballen en punten pakken. Vooral het laatste is belangrijk."

In die missie slaagde G.V.V.V. volledig. De ploeg oogde gretig en was geen schim meer van het makke lammetje dat G.V.V.V. in de eerste weken oogde nadat trainer John de Wolf het stokje van Erik Assink had overgenomen.
"We gingen al met een goed gevoel de winterstop in na de overwinningen op ONS Sneek (4-1, EH) en FC Lisse (1-3, EH). En in de twee oefenwedstrijden van de afgelopen week (3-1 tegen FC Lienden en 5-2 tegen SDC Putten, EH) lieten we zien dat het goede gevoel er nog steeds was. Dat gaf ons zelfvertrouwen en hebben we vertaald in de zege tegen HHC", stelde van Eck vast.

Eén ding was zaterdag zeker, het publiek op Panhuis had weer genoten van een vooral in de tweede helft leuk spelende thuisploeg, die dodelijk effectief was in het benutten van de kansen.
In de eerste twintig minuten van het duel was G.V.V.V. de bovenliggende partij geweest, vond Van Eck. En in die periode kwam de thuisploeg ook op voorsprong door een doelpunt van Pilon 1-0.

Van Eck: "Maar toen kwam er een gedwongen pauze van tien minuten, omdat de scheidsrechter geblesseerd raakte. Daarna verloren we het overwicht en kwamen we niet meer echt aan voetballen toe. Gelukkig leverde het geen schade op en konden we met een voorsprong gaan rusten"

De peptalk van De Wolf in de rust zorgde er voor dat G.V.V.V. met elan aan de tweede helft begon en dat na vier minuten al omzette in een doelpunt. Van Eck speelde daarbij een grote rol. Zijn precieze voorzet vanaf rechts werd door Pilon fraai binnengekopt: 2-0.
"Jammer dat HHC direct daarna tegen scoorde. Daardoor kreeg die ploeg weer moed en moesten wij oppassen om niet de gelijkmaker te incasseren", blikte Van Eck terug.

De beste man van HHC, Jan Hooiveld, nam die tegentreffer voor zijn rekening (2-1), maar werd tot ieders verrassing en zijn grote woede een kwartier voor tijd gewisseld door trainer Marcel Groninger.
Toen stond het al 4-1 voor de Veenendalers door doelpunten van Roy Terschegget en Van Eck uit oogstrelende combinaties. Dat Van Eck in de slotfase nog een vlammend schot losliet, dat net geen doel trof, deed hij met een glimlach af.
En zo is het gat naar plek zeven nog maar twee punten.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Van der Voort, Hulsbos, Adnane (89. Marbouh); Terschegget, Den Hartog (87. Alisic), De Leeuw; Van Eck, Van Meegdenburg (70. Heesakkers), Pilon.
 


Martin van Eck, Rodny Hofman, Olivier Pilon, Bart Hulsbos en Dennis van Meegdenburg (v.l.n.r.) vieren de tweede treffer. Foto: Herman Stöver.
 

De Wolf blij met ruime zege G.V.V.V.

VEENENDAAL - Met de mondhoeken van oor tot oor stond John de Wolf, de trainer van G.V.V.V., na afloop van de 4-1 zege van zijn ploeg op HHC Hardenberg, de pers te woord. "Een mooie zege, die aangeeft dat we op de goede weg zijn", sprak De Wolf.

De coach haastte zich er aan toe te voegen dat hij wilde waken voor overdreven euforie. "We zijn bezig aan een inhaalrace. We willen minimaal de zevende plek halen. Dat hebben we ons met z'n allen voorgenomen. Daarin past een overwinning op HHC prima. Maar we zijn er nog lang niet, al lijkt een achterstand van maar twee punten op nummer zeven (DVS'33, red.) heel weinig."

De Wolf benadrukte dat elke komende wedstrijd een finale wordt. Ongeacht de tegenstander. "Want ook komende zaterdag tegen een misschien minder aansprekende tegenstander als SteDoCo moeten we er staan. We kunnen ons niet veroorloven om dan minder gemotiveerd te zijn. Dat zullen we ook zeker niet doen."

De Wolf gunt zijn selectie dinsdag een vrije dag, als beloning voor de zege. "Dat hebben die gasten verdiend. Maandag (vandaag, red.) doen we een alternatieve training. Gaan we kickboksen. Doet een vriend van me. Het is niet de bedoeling elkaar verrot te schoppen, het is een gecontroleerde training. Moet kunnen, vind ik. Goed voor de teambuilding, dat is de achterliggende gedachte."

Het lijkt er op dat G.V.V.V. zich hervonden heeft. De Wolf waarschuwt zijn spelers nadrukkelijk om niet te gaan zweven , maar de resultaten geven aanleiding tot optimisme in het Blauwe kamp. Door vanuit een verdedigend concept te spelen, hebben de spelers vertrouwen getankt en kan voorin de snelheid van met name Olivier Pilon beter gebruikt worden.

De Wolf weet ook dat hij met zijn ploeg nog wel een keer tegen een zeperd kan aanlopen, maar zijn spelers stralen overtuiging uit. Ook dat is een winstpunt.

Door: Eit Hendriks

Gerelateerd artikel: Effectief G.V.V.V. boekt ruime zege op HHC