Olivier Pilon wil vlammen tegen nieuwe club

11 maart 2016
Olivier Pilon (22) kent geen twijfels in aanloop naar het duel met SV Spakenburg. De vleugelaanvaller is bereid zijn nieuwe werkgever met een nederlaag huiswaarts te sturen.
 
Leuk vindt hij het vooral, van voorzichtigheid is geen sprake. Olivier Pilon, zo zelfbewust en frivool als hij is, kijkt uit naar het treffen met zijn nieuwe werkgever. Vooral om te laten zaten dat ze hem niet voor niets hebben aangetrokken. ,,Het is voor mij een extra reden om te vlammen. Maar ik heb nu niet het gevoel dat ik per se wat te bewijzen heb, maar het is wel leuk om te laten zien wat ik in huis heb.”
 
In december maakte de revelatie van G.V.V.V. bekend zijn carrière na een seizoen in Veenendaalse dienst te vervolgen bij de amateurgrootmacht in het voetbalmaffe vissersdorp. Wel erg vroeg, dachten de criticasters. De concurrentie met de grote namen zou te veel gevraagd zijn, vonden ze toen al. Met veertien doelpunten in competitieverband bewijst de vleugelaanvaller dat hij misschien wel klaar is voor het stapje hogerop.
 
,,Als je van tevoren veertien doelpunten had voorspeld, zou ik daar superblij mee zijn geweest. Maar als je kijkt naar de wedstrijden, is het niet vreemd.”
 
Verrassing
Afgelopen zomer waren de verwachtingen nog niet zo hooggespannen als nu. Hij kwam immers over van hoofdklasser SDC Putten en moest zich in de basis zien te spelen. Dat deed hij met verve, steker nog: ook op het hoogste amateurniveau van Nederland baarde hij opzien met zijn snelheid en doelpunten. Een verrassing, ook voor hemzelf? ,,Wel een beetje. Ik had niet gedacht dat ik nu al veertien doelpunten gemaakt zou hebben. Aan de andere kant: Ik kom vaak voor de goal en dan is het niet zo gek dat ik dat aantal achter mijn naam heb staan. In het begin van het seizoen liet ik nog wel wat kansen liggen, ook vandaag de dag gaan ze er ook niet allemaal in helaas, maar als je eenmaal veel voor het doel verschijnt, maak je toch snel twee van de vier kansen”, stelt de 22-jarige Amersfoorter. ,,Als je van tevoren veertien doelpunten had voorspeld, zou ik daar superblij mee zijn geweest. Maar als je kijkt naar de wedstrijden, is het niet vreemd.”
 
Met zijn snelheid heeft G.V.V.V. een wapen in huis, onderschrijven velen, waaronder trainer John de Wolf. De oefenmeester liet in de media optekenen dat de buitenspeler eigenlijk pas net op het hoogste niveau komt kijken. Pilon begrijpt de woorden van zijn coach. ,,Op bepaalde vlakken in het positiespel of in de duels kan ik nog wel wat slimmer worden. Er zijn wel wat momenten dat ik denk: Olivier, iets rustiger aan de bal zijn. Of: Wat sterker in de duels zijn. Er zijn zat mogelijkheden om te groeien. Ik sta open voor wat hij zegt. Zijn aanwijzingen zijn vooral verdedigend ingesteld, aanvallend mogen wij ons dingetje doen. Dat pakt redelijk goed uit tot nu toe.”
 
,,Het gegeven dat ik mijn nieuwe club pijn kan doen leeft bij mij niet."
 
‘Drie punten in Veenendaal houden’
Wat heet: De opmars van de Veenendalers, met zes overwinningen uit de laatste acht wedstrijden, liet zien dat ze het voetballen niet verleerd waren. De zevende plaats die nu met man en man verdedigd wordt, moet extra gekoesterd worden na de nederlaag in Barendrecht. SV Spakenburg moet het volgende slachtoffer zijn, vindt ook Pilon. ,,Ik speel nog steeds bij G.V.V.V. en we moeten er alles aan doen om de zevende plaats veilig te stellen, zo snel mogelijk het liefst. Zaterdag kunnen we goede zaken doen. Het gegeven dat ik mijn nieuwe club pijn kan doen leeft bij mij niet. De kans dat Spakenburg volgend seizoen in de Tweede Divisie speelt is toch al heel groot, en los daarvan: Ook al konden ze kampioen worden, wij moeten de drie punten in Veenendaal houden.”
 
Volgens Pilon heeft G.V.V.V. ook wat recht te zetten na de 5-1 nederlaag in Spakenburg. ,,We hebben toen een aardige pak op de broek gehad, ja. We zijn nu een stuk verder dan toentertijd. De verhoudingen zullen daarom nu ook een stuk anders liggen dan 5-1.”
 
Tekst: Jeroen van Barneveld
Fotografie: Dick Gijsbertsen