Onnodige gele kaart houdt 'Pirlo' één duel aan kant

2 april 2016

VEENENDAAL - Soms lopen zijn emoties hoog op. In de drang te winnen, verliest Roy Terschegget wel eens de realiteit uit het oog en kan hij zijn frustraties niet bedwingen.
 

Achteraf heeft de ervaren speler van G.V.V.V. daar spijt van, maar dan is het te laat. Twee weken geleden tegen DVS '33 kreeg de aanvoerder van de zwak leidende arbiter Brekebede een gele kaart wegens aanmerkingen op de leiding. Hij stond op scherp, had al drie kaarten achter zijn naam staan. De kaart in Ermelo betekende zijn vierde en dus een schorsing van één wedstrijd.
 

"In deze fase van de competitie, waarbij grote belangen op het spel staan, komt die schorsing bijzonder ongelegen. Vooral omdat er nog drie jongens (Bart Hulsbos, Laurens van der Voort en Taoufik Adnane, EH) kaarten kregen en vandaag ook geschorst zijn", vertelt Terschegget.
 

Het betekent voor trainer John de Wolf dat hij niet alleen drie vaste defensieve waarden mist, maar ook zijn belangrijkste man op het middenveld. Terschegget, ook wel de Pirlo van het zaterdagvoetbal genoemd, is van grote waarde. Het Dreh- und Angelpunkt is normaal de verbinding tussen verdediging en aanval.


Roy Terschegget strijdt met G.V.V.V. om het zevende en laatste ticket voor de tweede divisie. Foto: Herman Stöver.
 

Die taak moet vandaag tegen Capelle ingevuld worden door Adnan Alisic, de voormalige prof van FC Dordrecht. "Ik ben er zeker van dat Adnan er tegen Capelle zal staan", meent Terschegget. "Hij heeft de laatste tijd geen basisplek, maar zijn kwaliteiten staan niet ter discussie. Bovendien is Simon Brouwer weer inzetbaar en met zijn werklust en inzet gaat de ploeg een goed resultaat neerzetten."
 

Hij is blij dat G.V.V.V. nu op de beoogde zevende plek staat. Terschegget begrijpt ook heel goed dat het behouden van die positie, die de laatste ticket voor de tweede divisie oplevert, een hels karwei wordt. Met Rijnsburgse Boys, DVS '33 en ook Capelle liggen er drie directe kapers op de kust, dus is winst tegen Capelle essentieel.
 

"We zijn van ver gekomen, kenden een desastreuze competitiestart, maar hebben ons goed herpakt. De positieve resultaten hebben voor rust en stabiliteit in de groep gezorgd. Daarom is iedereen gemotiveerd om die zevende plek te behouden. Ja, het wordt zwaar, dat weet ik ook wel. Maar we gaan er met z'n allen wel voor."
 

G.V.V.V. - Capelle (14.30 uur, sportpark Panhuis, Veenendaal).
 

G.V.V.V., geblesseerd: Johan Jansen (vraagteken). Geschorst: Bart Hulsbos, Laurens van der Voort, Taoufik Adnane, Roy Terschegget.
 

Door: Eit Hendriks