Onthulling beeld Joey Snijders

14 september 2015

Aan het einde van ieder seizoen neemt G.V.V.V. altijd officieel afscheid van spelers en stafleden die onze club, om welke redenen dan ook, gaan verlaten. Het afgelopen seizoen geschiedde dat op donderdagavond 21 mei jl., waarbij tevens de uitreiking plaatsvond van de prijzen die behoren bij het Beste Spelers Klassement.

Tijdens die avond is er ook uitgebreid stil gestaan bij het auto-ongeluk en de gevolgen daarvan voor Joey Snijders en zijn naasten. Exponent daarvan was analist Freek Wittenrood in zijn afscheidswoord, want ook hij verliet het Veenendaalse blauwe kamp.
Ondergetekende heeft Freeks toespraak, die veel indruk maakte op alle aanwezigen, toen op film vastgelegd en met hem afgesproken, dat deze pas zouden worden vrijgegeven als hij de daad bij het woord had gevoegd. Het vergde namelijk lang nadenken en uitvoeren hoe hij een gepaste geste kon maken naar Joey Snijders, zijn familie en de A-selectie. 

Afgelopen zaterdag, na de mooie overwinning (2–0) op IJsselmeervogels, was het zover. Het aandenken/gebaar/geste is een beeld van een voetballer geworden, die symbool staat voor Joey Snijders. Freek Wittenrood heeft, (mede namens de A-selectie en G.V.V.V.) het beeld aan Rob Snijders, de vader van Joey overhandigd.

De beelden van de toespraak hebben verder geen uitleg nodig, deze spreken voor zich. Vanaf deze plaats lijkt het mij gepast om grote waardering uit te spreken voor het initiatief van Freek Wittenrood. Topklasse Freek!!!

 

Link naar de opname. Klik hier


Dick Gijsbertsen.