Organisatie G.V.V.V. nog niet op orde

9 november 2015

Veenendaalse topklasser is uur lang gelijkwaardig, maar laat zich daarna aftroeven door Spakenburg.
 

SPAKENBURG - Alleen een rasechte optimist gelooft nog dat G.V.V.V. in staat is om zich in de eindklassering bij de eerste zeven in de topklasse te scharen en promotie naar de landelijke divisie af te dwingen.
 

Toch roept trainer John de Wolf nog steeds dat zijn ploeg alles in eigen hand heeft om die doelstelling te bereiken. "Het verschil met de zevende plek is maar vijf punten, meer niet", meende de coach van de Veenendalers na afloop van de 5-1 nederlaag, die G.V.V.V. zaterdag bij koploper Spakenburg om de oren kreeg.
 

De vraag of De Wolf alle realiteitszin uit het oog is verloren, lijkt vervolgens gerechtvaardigd, want een blik op de ranglijst leert dat G.V.V.V. na zaterdag de laatste plaats deelt met SteDoCo.
 

Toch kwam zaterdag de grote nederlaag niet tot stand omdat G.V.V.V. door Spakenburg van de mat werd gespeeld. Sterker, bij vlagen was G.V.V.V. zelfs in het eerste uur de beter spelende ploeg, maar dat werd opnieuw niet in doelpunten uitgedrukt.
 

Spakenburg mocht al na drie minuten het eerste van de vele cadeautjes van de middag uitpakken, die G.V.V.V. had meegenomen. Wouter Bonke gleed weg, Niels Buitenhuis kreeg vrije doorgang en gaf daarna doelman Sven Taberima het nakijken: 1-0.
 

Daarmee begon voor Bonke de martelgang in Spakenburg. De centrale verdediger was in de tweede helft bij nog twee tegentreffers van invaller Danny van den Meiracker betrokken. Zijn domme fouten in een tijdsbestek van drie minuten, betekenden de ineenstorting van G.V.V.V., want Spakenburg tilde daarmee de stand naar 4-1.
 

Direct daarna verloste De Wolf zijn verdediger uit zijn lijden en wisselde hem. De anders zo evenwichtige Bonke uitte vervolgens zijn frustraties en moest door De Wolf gekalmeerd worden. Na de snelle 1-0 voorsprong van Spakenburg in de derde minuut, raakte G.V.V.V. niet in paniek, heerste op het middenveld en kreeg mogelijkheden op de gelijkmaker. Maar het gebrek aan scorend vermogen openbaarde zich opnieuw.
 

Bij G.V.V.V. zaten de beoogde doelpuntenmakers Jasmin Ramic en Patrick Heesakkers op de bank en moest de gemankeerde spits Olivier Pilon het voorin alleen redden. Toch kwam G.V.V.V. na rust op gelijke hoogte. Rodny Hofman kreeg na een vrije trap een zee van ruimte, legde aan en via Dominique Scholten verdween de bal in het doel: 1-1.
 

Peter de Lange zorgde vijf minuten later al weer voor de 2-1, waarna het drama Bonke volgde. Kees Tol bracht nog de 5-1 eindstand op het bord.
 

G.V.V.V.: Taberima; Hofman, Bonke (71. Heesakkers), Hulsbos, Adnane; Van Eck (79. Shanwary), Van der Voort, Terschegget, De Leeuw; Alisic, Pilon.

Wouter Bonke is volkomen van de kaart na blunders
 

SPAKENBURG - Zelden zal Wouter Bonke zich zo rot gevoeld hebben na een nederlaag. Natuurlijk heeft hij vaker verloren in zijn lange carrière, maar zaterdag in Spakenburg voelt hij zich persoonlijk verantwoordelijk voor de 5-1 nederlaag van G.V.V.V. bij de koploper. De fysiotherapeut uit Utrecht begint met zich te verontschuldigen voor zijn reactie toen trainer John de Wolf hem wisselde.
 

"Ik weet echt niet wat ik had. Mijn frustraties op deze manier uiten, doe ik nooit. Was ook totaal niet naar de trainer gericht, maar ik baalde zo van mijn fouten. Daar zullen de trainer en ik het maandag nog wel even over hebben."
 

Bonke benadrukt wel dat G.V.V.V. zich moet vastklampen aan het eerste uur. "Negatief denken heeft geen enkele zin."
 

Door: Eit Hendriks

Gerelateerd artikel: Vroegtijdig sinterklaasgevoel nekt G.V.V.V.