Ouverture eindigt in valse noot

24 augustus 2015

Door late strafschop loopt G.V.V.V. zege mis

Wouter Bonke maakt in laatste minuut domme overtreding, waardoor Katwijk langszij komt: 1-1.


VEENENDAAL. De penalty, die scheidsrechter Ron Karremans za­terdag pal voor tijd aan Katwijk gaf, was daarna op sportpark Pan­huis het gesprek van de dag. Daar­bij was niet de goed leidende leidsman het onderwerp van ge­sprek, maar de veroorzaker, het tijdstip van de overtreding en de nutteloosheid er van voerden de boventoon.


„Het moet een black-out van Wouter geweest zijn”, mopperde trainer Erik Assink van G.V.V.V. na afloop. „Iets anders kan ik er niet van maken. Maar het kostte ons wel mooi twee punten en dat is bijzonder zuur, want we hadden de overwinning op zak.”
Het incident gebeurde in de 89ste minuut van de reguliere speeltijd. G.V.V.V. dacht met de laatste adem een in de eerste helft verkregen 1-0 voorsprong over de streep te kunnen trek­ken, maar strandde dus in het zicht van de haven. Invaller Ro­bert Susan voltrok vanaf elf me­ter feilloos het vonnis: 1-1.

Voor die eindstand had G.V.V.V. vooraf waarschijnlijk getekend. De voorbereiding op de nieuwe competitie was immers bepaald niet vlekkeloos verlopen. Achter­af eindigde het duel dus in een zware domper voor de Veenen­daalse topklasser. „Klopt”, stelde Assink, „qua kansen hadden we recht op meer. We kregen prima mogelijk­heden op minimaal nog twee doelpunten. Alleen waren we daarbij niet scherp in de afwer­king. Wat veldverhouding betreft leek Katwijk misschien de boven­liggende partij, maar dat was een vooropgezet plan. We lieten be­wust het initiatief aan Katwijk.”

Het tactische concept was vrij simpel, ingegeven door Eric Roze­boom, de analist van G.V.V.V., ver­telde Assink. „Hij had gezien dat de verdediging van Katwijk moei­te heeft de achterliggende ruimtes te belopen als ze op de helft van de tegenstander spelen. Daar­om zijn we, tegen onze gewoon­te in, veel ingezakt en hebben we vaak op de counter gespeeld. Die tactiek werkte goed.”

Het leverde G.V.V.V. al na acht minuten een voorsprong op. Na­dat Adnan Alisic eerst nog op de paal had geschoten, rondde de nieuwkomer een voorzet van Lau­rens van der Voort koppend af.
De mooiste kans om de voor­sprong voor G.V.V.V. uit te bou­wen kreeg Wouter Pilon in de 25ste minuut. Het steekballetje van Roy Terschegget wipte Pilon handig over de uitgekomen Kor­oglu heen, maar was daarna veel te gehaast in de afwerking.

In de tweede helft moest As­sink noodgedwongen omzettin­gen verrichten en dat kwam het spel van de thuisploeg niet ten goede. Het leek goed te gaan tot het fatale moment vlak voor tijd.

G.V.V.V.: Jansen; Van der Voort (63. De Leeuw), Hulsbos, Bonke, Adnane; Den Hartog, Terschegget, Alisic (81. Shanwary); Van Eck, Talsma, Pilon (71. Brouwer). 


Roy Terschegget (midden) probeert in de absolute slotfase ook nog een strafschop te versieren voor G.V.V.V., maar tevergeefs. Foto: Herman Stöver
 

Adnan Alisic blij met eerste goal


VEENENDAAL. Hij was blij met zijn eerste competitiedoelpunt voor G.V.V.V., maar Adnan Alisic (31) was liever met een overwinning van het veld gestapt. De late gelijk­maker van Katwijk dempte toch behoorlijk de vreugde over zijn eerste treffer.

„Het was natuurlijk veel mooier geweest als we gewonnen hadden. Dat is duidelijk. Vlak voor tijd een tegentreffer om de oren krijgen uit een strafschop laat toch een zure smaak na. Jam­mer, want we hadden als team toch hard voor de overwinning ge­knokt”, zei de op links gepos­teerde middenvelder.

Alisic kwam deze zomer over van FC Dordrecht, waarmee hij vo­rig seizoen degradeerde uit de ere­divisie. Zijn contract werd niet verlengd en hij had het eigenlijk wel een beetje met het betaalde voetbal gehad, vertelde de voorma­lige speler van onder meer Jong FC Utrecht en Excelsior Rotter­dam. Daarom koos hij ervoor om terug te gaan naar de amateurs.

„Dat is wel even wennen, moet ik toegeven. Het dagelijkse ritme is totaal veranderd. Voorheen trainde ik elke dag, nu maar drie keer in de week. Ook nog ’s avonds, terwijl ik vroeger altijd overdag naar de club ging en ’s avonds thuis was. Voordeel is wel dat ik de kinderen meer zie. Ze naar school kan brengen en opha­len. Vinden ze leuk”, lachte Alisic.

Hoe zijn toekomstige daginde­ling er uit ziet, weet Alisic nog niet precies. „Ik ben lid van de VVCS en die hebben lijntjes uitlig­gen voor trainingsstages bij de jeugd. Kan ik uitvinden of het vak van trainer me aanspreekt en ik er later iets mee kan doen. Maar ik heb de tijd hoor, ik doe rustig aan.”

Hij heeft zijn zinnen gezet op een mooie tijd bij G.V.V.V.. „De club spreekt me aan. Het team, de aanhang en de sfeer bij de club vind ik prima”, stelde de ervaren Alisic. „We willen er deze competitie iets moois van maken. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.”
 

Door: Eit Hendriks

Gerelateerd artikel: Zege glipt G.V.V.V. door de vingers