Patiënt G.V.V.V. is nog doodziek

12 oktober 2015

Spelers van topklasser verliezen ook met interim-coach Diepeveen op de bank.
 

VEENENDAAL - Op de vraag wat er nodig in om de patiënt G.V.V.V. weer beter te maken, luidde het antwoord van interim-coach Jan Diepeveen, met een diepe zucht: "Een scheepslading aan pillen, poeders en drankjes."
 

Diepeveen was zaterdag na afloop zelf ook nog ziek van de 0-2 nederlaag van de Veenendaalse topklasser tegen het gepromoveerde RVVH uit Ridderkerk. Het ontslag van trainer Erik Assink, eerder in de week, sorteerde zaterdag geen enkel effect. G.V.V.V. begon nog wel energiek aan het duel, maar al gauw verzandde het spel in heen en weer geschuif, met ook nog eens ontzettend veel balverlies.
"We hadden vooraf duidelijke afspraken gemaakt", vertelde Diepeveen, die met tegenzin aan de klus was begonnen. "Maar die werden niet nagekomen. Van felheid en spirit was geen sprake. Voorin was het ook weer het bekende liedje van onmacht, gemis aan creativiteit en snelheid."
 

Na twintig minuten gebeurde, wat G.V.V.V. tegen een inzakkende ploeg als RVVH had willen voorkomen. Uit een onnodig weggegeven vrije trap, deponeerde Jesse Eggers de bal achter doelman Sven Taberima: 0-1. Taberima, die boven Johan Jansen was verkozen, zag er erg ongelukkig uit.
Nog geen minuut later kreeg G.V.V.V. de volgende dreun te verwerken. Laurens van der Voort leed balverlies en de snelle Rensy Barradas wist daar wel raad mee. Via Bart Hulsbos verdween de bal in het eigen doel: 0-2.
 

Eigenlijk was de wedstrijd toen al gespeeld. Iedereen kon zien dat G.V.V.V. niet in staat was die achterstand ongedaan te maken. Mentaal niet, maar ook op voetballend vermogen niet. Van een sprankelend team, dat een paar weken eerder nog IJsselmeervogels (2-0) te kijk zette, waren de Veenendalers verworden tot een dolende in de woestijn.

Diepeveen beaamde ook dat er geen enkele speler met het hoofd boven het maaiveld had uitgestoken. "In een schokeffect geloof ik sowieso niet, maar ik had wel verwacht dat ik een ploeg aan het werk zou zien, die er alles voor over had om te winnen. Nou, mooi niet. Daarover ben ik erg teleurgesteld."
 

Dat het ontslag van Assink juist averechts zou werken, hadden de verantwoordelijken bij G.V.V.V. zich beter moeten realiseren. Omdat de regie in het ontslagspel zo amateuristisch werd gevoerd, ontstond er tweespalt in de selectie.
Gewild of ongewild had dat zijn weerslag op het spel van G.V.V.V.
 

Diepeveen had ook gezien dat RVVH gemakkelijk met veel grotere cijfers had kunnen winnen. De twee snelle spitsen van de bezoekers, Benjamin Martha en Barradas, leverden vier verdedigers handen vol werk, maar misten wel verschillende opgelegde kansen. Anders had de eindstand zomaar 0-5 kunnen zijn.
Of 1-5, want de kopbal van Jasmin Ramic na rust op de paal had een beter lot verdiend. Het was het enige wapenfeit van de spits.
 

G.V.V.V.: Taberima; Hofman, Van der Voort (81. Talsma), Hulsbos (31. De Leeuw), Adnane; Den Hartog, Terschegget, Bonke; Van Eck, Ramic, Alisic (75. Shanwary).

 


Jasmin Ramic doet op onorthodoxe wijze een poging het doel van RVVH te bestoken. Zonder succes. De Veenendalers verloren zonder te scoren van de ploeg uit Ridderkerk. Foto: Herman Stöver
 

Terschegget maakt statement en levert aanvoerdersband in
 

VEENENDAAL - Hij wilde er eigenlijk niet meer over praten, zeker niet direct na de teleurstellende 0-2 nederlaag tegen de nummer acht van de topklasse RVVH.
 

Maar Roy Terschegget kon er niet omheen, dat hij donderdag de aanvoerdersband had ingeleverd. "Ik wil er geen woorden meer aan vuil maken, dan ben ik weer de gebeten hond. Ik heb mijn standpunt over het ontslag van Erik Assink duidelijk gemaakt. Van mij hoefde hij niet weg. Daar laat ik het bij", wilde Terschegget nog wel kwijt.
De wijze waarop hij werd betrokken, of eigenlijk helemaal niet werd betrokken, in het ontslag van Assink, was voor de motor op het middenveld de bekende druppel geweest.
 

G.V.V.V. staat met zes punten op de veertiende plek. Het gat met de o zo geliefde top zeven, bedraagt zeven punten.
 

G.V.V.V. heeft opvolger voor Erik Assink nog niet gevonden
 

De eerste afzegging is al binnen. Rob Alflen wordt niet de nieuwe trainer van G.V.V.V. Na een gesprek met de technische commissie van de Veenendaalse topklasser liet hij weten niet op de avances van G.V.V.V. in te gaan. Hij stond er op om naar een betaalde club te mogen vertrekken als de mogelijkheid zich voordeed.
 

Ook de naam van Marinus Dijkhuizen zweefde even rond, maar Dijkhuizen wil een poosje rust na zijn korte avontuur bij het Engelse Brentford. John de Wolf zou ook in beeld zijn.
 

Vreemd genoeg gaat de club nu pas met de spelers om de tafel zitten om de profielschets van een nieuwe trainer op te stellen. Interim-coach Jan Diepeveen, die in eerste instantie alleen zaterdag tegen RVVH (0-2 verlies) op de bank zou zitten, blijft vooralsnog eindverantwoordelijke bij G.V.V.V.
 

Door: Eit Hendriks
 

Gerelateerd artikel: G.V.V.V. zakt massaal door de ondergrens