Pilon baalt hevig van verlies tegen De Dijk

10 augustus 2015

G.V.V.V. wordt teleurstellend laatste op eigen toernooi

Nieuwkomer kan verliespartij (1-0) moeilijk verkroppen en verlaat met een krachtterm hoofdschuddend het veld om frustraties af te reageren.


Hij is een win­naarstype, ver­klaart Olivier Pi­lon zaterdag, tien minuten na de 1-0 nederlaag van G.V.V.V. tegen ASV De Dijk. Daarom heeft hij een gloeiende hekel aan verliezen en kan er wel een keer een krachtterm vallen, voegt de Amersfoorter er aan toe.

„Ik kan een heel weekeinde chagrijnig zijn, als ik heb verlo­ren. Zeker als het verlies te voor­komen was geweest, zoals van­daag tegen De Dijk.”
Bovendien is de van SDC Put­ten overgekomen flankspeler te­leurgesteld dat G.V.V.V. op het ei­gen Vallei & Rijntoernooi op de laatste plaats is geëindigd. Quick Boys, DVS’33 en De Dijk eindig­den boven de Veenendaalse top­klasser.


Olivier Pilon passeert een tegenstander van De Dijk, maar de buitenspeler kan de nederlaag van G.V.V.V. ook niet voorkomen. Foto: Herman Stöver

Terwijl zijn ploeggenoten nog op het veld liggen uit te hijgen bij de prijsuitreiking, heeft Pilon er al tien minuten fietsen in het krachthonk opzitten. „Doe ik al­tijd na veel inspanning. Ik ben re­delijk explosief en heb daardoor korte hamstringspieren, net als de meeste sprinters. Maar dan moet ik ook zorgen dat die spie­ren zich weer ontspannen na veel sprintwerk. Donderdag heb ik zestig minuten gespeeld, vandaag de volle negentig minuten. Van­daar dat ik dan even moet uitfiet­sen. Morgen (zondag, EH) stap ik nog een uur tot anderhalf uur op de fiets en daarna ben ik weer kiplekker. Op deze wijze voorkom ik blessures”, legt Pilon uit.

Trainer Erik Assink had Pilon zaterdag op de linkerflank gepos­teerd, hoewel die rechtsbenig is. „Ik kan met links ook wel een bal­letje trappen hoor”, verzekert Pi­lon, „maar de voorzetten moeten nog wel beter komen. Maar goed, we zitten in de voorbereiding en hebben nog tijd om een aantal za­ken uit te proberen.”

Pilon kon zich wel vinden in de keuze van Assink om hem op links te posteren. „Als ik op rechts speel, met Rodny (Hof­man, EH) achter me worden we verdedigend kwetsbaar, omdat Rodny ook erg aanvallend is inge­steld. Taoufik (Adnane, EH) heeft als linksback minder aanvallende neigingen. Of de trainer aan deze speelwijze vasthoudt, weet ik niet. Ik hoop in ieder geval op veel speelminuten. Daarvoor ben ik naar G.V.V.V. gekomen.”

Door: Eit Hendriks


Gerelateerd artikel: ASV De Dijk winnaar V&R Toernooi 2015