Ploeteren loont op Panhuis

22 februari 2016
GVVV krijgt na matige eerste helft ruimte voor zege tegen Scheveningen: 3-0.
 
Mooi was het allemaal niet. Maar daar maalde na afloop niemand om in het kamp van GVVV. De punten telden en daar was het allemaal om te doen geweest.
Scheveningen kreeg zaterdag met 3-0 klop van de Veenendaalse topklasser en uiteindelijk was daar niet veel op af te dingen. Nou ja, de overwinning was ruim uitgevallen, maar dat had Scheveningen aan zichzelf te danken. Mogelijkheden op een tegengoal hadden de bezoekers wel gehad, alleen niet verzilverd.
 
John de Wolf, de trainer van GVVV, vond dat zijn ploeg weinig tot niets had weggeven. Daarbij zag hij de bal, die centrale verdediger Bart Hulsbos kort na rust van de doellijn moest glijden even over het hoofd. Ook de keren dat doelman Johan Jansen onzeker ingreep, waardoor er een paar gevaarlijke situaties ontstonden, waren blijkbaar aan zijn aandacht ontsnapt.
 
Als Scheveningen in de eerste helft, toen GVVV zoekende was naar de juiste speelwijze, wat beter met de mogelijkheden was omgesprongen, had GVVV in de achtervolging gemoeten. "In de eerste helft speelden we inderdaad niet best", gaf De Wolf ruiterlijk toe. "We hielden de veldbezetting veel te breed en gaven Scheveningen daardoor te veel ruimte. Na de rust speelden we compacter en dat vertaalde zich ook in beter voetbal."
 
GVVV haalde ploeterend de pauze, waarin De Wolf de poppetjes op de juiste plaats zette. Toch ging de thuisploeg met een 1-0 voorsprong rusten. Dankzij een cadeautje van centrale verdediger Samir el Moussaoui, die zich verkeek op de snelheid van Olivier Pilon.
 
De vleugelspits ontfutselde El Moussaoui na ruim een half uur de bal, omspeelde doelman Erwin Friebel en deponeerde de bal vervolgens in het doel: 1-0.
Pilon, die komende zomer naar Spakenburg verkast, was bij GVVV opnieuw de gevaarlijkste aanvaller. Alleen maakte de rappe vleugelspits een paar keer de verkeerde keuze door medespelers, die er beter voor stonden, over het hoofd te zien en voor eigen eer en glorie te gaan.
 
Twintig minuten voor tijd liep GVVV uit naar 2-0 en besliste daarmee de wedstrijd vroegtijdig. Op aangeven van Danny van Leeuwen haalde Dennis van Meegdenburg met een droge knal de trekker over. Acht minuten later was 'Opa' opnieuw trefzeker (3-0) en bewees dat hij nog steeds van grote waarde is voor GVVV.
 
GVVV consolideerde met de zege de zevende plek en heeft nu drie punten voorsprong op DVS'33 Ermelo dat uit met 1-2 won van RVVH en vier op Capelle dat op 1-1 bij FC Lisse bleef steken. Zaterdag is GVVV vrij en daarna volgt het uitduel bij Barendrecht.
 
GVVV: Jansen; Hofman, Van der Voort, Hulsbos, Marbouh; Terschegget, Den Hartog (85. Bonke), De Leeuw; Van Eck, Van Meegdenburg (80. Talsma), Pilon.
 
Mourad Marbouh (rechts) gaat vol overgave het luchtduel aan met een tegenstander van Scheveningen. De van VVA'71 overgekomen linksback kent een prima basisdebuut namens GVVV in de topklasse. Foto: Herman Stöver
 
Mourad Marbouh is blij met speelminuten in Veenendaal
Mourad Marbouh (26) startte zaterdag voor de eerste keer in de basis bij GVVV. Tegen Scheveningen (3-0 winst) verving hij de geschorste Taoufik Adnane. Marbouh keerde na de winterstop terug van de failliet verklaarde hoofdklasser VVA'71 uit Achterberg, waar hij vijf seizoenen lief en leed meemaakte.
 
"Ik ben bij GVVV ontzettend goed opgevangen", vertelt de linkerverdediger. "Ik kende de club natuurlijk van vroeger, maar het is toch fijn om te voelen dat je direct in de groep opgenomen wordt. Het niveau bij GVVV is hoog, maar ik merk dat ik gegroeid ben en het niveau aan kan", was de reactie van Marbouh na afloop. Hij maakte tegen Scheveningen de negentig minuten vol.
 
Door: Eit Hendriks