Ramic is positief ondanks verlies

27 juli 2015

VEENENDAAL. G.V.V.V. speelde zater­dag de eerste oefenwedstrijd uit de voorbereiding tegen De Tref­fers. Het werd geen onverdeeld succes, want de Veenendaalse top­klasser kreeg thuis met 0-3 klop van de ploeg uit Groesbeek.

Trainer Erik Assink kon niet be­schikken over aanvoerder Simon Brouwer, die nog op vakantie was. Ook Rodny Hofman was niet van de partij. De rechtsback kampt met rugklachten. Patrick Heesak­kers is nog weken uit de roulatie.

Wel liet Assink een zestal nieuwaankopen opdraven, waaron­der aanvaller Jasmin Ramic. De van IJsselmeervogels overgeko­men spits bekeek de 3-0 nederlaag na afloop van de positieve kant. „Natuurlijk had ook ik liever ge­wonnen, maar De Treffers was een heel goede tegenstander, die de tekortkomingen die we nog hebben prima blootlegde.”

Die van hemzelf ook, erkende Ramic meteen. „De scherpte moet nog komen. Vorig seizoen bij IJs­selmeervogels heb ik weinig wed­strijden bij het eerste in de basis gespeeld. Bij G.V.V.V. voel ik me nu al prettig en ik begrijp dat er iets van me verwacht wordt. Dat komt wel goed hoor”, lachte Ramic.

Hij benadrukte het belang van oefenen tegen sterke tegenstan­ders. „De Treffers is wat anders dan een ploeg uit de vierde klasse. Als er dan na afloop een uitslag van 12-0 staat, heb je weinig aan de wedstrijd gehad. Nu wel. Van wedstrijden tegen andere topklas­sers word je alleen maar beter.”

Woensdagavond (20.00 uur) speelt G.V.V.V. tegen het Elite Ta­lent team. Misschien dat de Veenendalers daaruit nog een extra spits kunnen oppikken.

Door: Eit Hendriks

Gerelateerd artikel: De Treffers doeltreffender dan G.V.V.V.