Rijnvis: ‘Ik ben niet voor de bank gekomen'

6 januari 2016
Kevin Rijnvis (27) verruilt Sparta Nijkerk komende zomer met pijn in het hart voor G.V.V.V. De sluitpost werd dinsdag als nieuwe aanwinst gepresenteerd door de Veenendaalse topklasser en gaat de strijd aan met Johan Jansen.
 
,,Ik heb bij Sparta Nijkerk vijf mooie jaren gehad, maar ik was toe aan een stap hoger”, bekent Rijnvis in gesprek met GVVV.nl. ,,Ik wil persoonlijk altijd het hoogste niveau nastreven en dat kan nu. Ik kende G.V.V.V. van vorig seizoen, toen ik met Sparta tegen ze speelde (2-4 winst voor Sparta Nijkerk, red.). Toen zag ik dat het een enthousiaste club was, ik kreeg zelfs van een aantal G.V.V.V.’ers complimenten voor mijn spel. Dat heb ik niet vaak meegemaakt. De club leeft. Ik had daarom ook direct het gevoel om de stap naar G.V.V.V. te maken.”
 
Concurrentie
In Johan Jansen heeft Rijnvis een geduchte concurrent die al jarenlang de eerste keeper is van de Veenendaalse topklasser. Hij schuwt de confrontatie onder de lat niet. ,,Elke topamateurclub heeft op elke positie twee goede spelers nodig. Zo zie ik dat ook. Als je een stapje omhoog doet, dan weet je dat er concurrentie is en die ga ik dan ook graag aan. Het is wel lastig. Ik ben aanvoerder van Sparta Nijkerk, speelde elke week in een vertrouwde omgeving. Nu ik naar G.V.V.V. vertrek, moet ik iets verder rijden en een basisplaats afdwingen. Dat is natuurlijk wel mijn doel. De strijd met Johan Jansen ligt open. Ik ben niet naar G.V.V.V. gekomen op de bank te zitten. Ook voor G.V.V.V. wil ik, net als bij Sparta Nijkerk, belangrijk zijn. Ik wil niet als tweede doelman eindigen.”
 
Kevin Rijnvis plukt op de blauwe zijde van Sportpark Panhuis de bal uit lucht.
 
Verleden bij Ajax
Rijnvis vertrok op zijn achtste levensjaar naar de jeugdopleiding van Ajax. Zijn verblijf op De Toekomst bleef beperkt tot acht jaar, mede door een knieblessure. Na avonturen bij AZ, FC Dordrecht, FC Omniworld en SV Argon belandde de 27-jarige doelman in de zomer van 2011 bij Sparta Nijkerk. Sindsdien is hij niet meer weg te denken onder de lat bij de zaterdaghoofdklasser en draagt hij de aanvoerdersband.
 
Moderne keeper
Rijnvis ziet zichzelf als een moderne keeper die het spel een goed vervolg kan geven. ,,In mijn tijd bij Ajax heb ik altijd geleerd om actief aan het spel deel te nemen. Ik denk dat dat ook bij G.V.V.V. past”, stelt Rijnvis, die met medespeler Frank Tervoert sprak over de overstap naar Veenendaal ,,De beste jaren van onze carrières liggen nu voor ons. Dan is het goed om een stap te maken. We hadden daarom het gevoel dat het moment daar was om hogerop te gaan.”
 
Tekst: Jeroen van Barneveld
Fotografie: vvSpartaNijkerk.nl, Dick Gijsbertsen