Roy Terschegget: ‘Gaat persoonlijk wel lekker’

16 september 2015
Hij regisseerde het spel, sleurde van links naar rechts en strooide als vanouds met passes. Voor Roy Terschegget (28) was het gewonnen duel met IJsselmeervogels (2-0) een bevestiging dat het met zijn vorm wel goed zit.
 
De spelbepaler bij de nummer elf van de topklasse stak er zaterdag met kop en schouders bovenuit, heerste over het hele veld, mede door een vrije rol op het middenveld. Met een controleur in de persoon van Wouter Bonke kan Terschegget zich vooral op de aanvallende intenties van de Veenendaalse topklasser richten. ,,Die rol bevalt me wel”, zegt Terschegget na de dinsdagavondtraining. ,,Ik heb een stuk minder verdedigende taken en kan over het hele veld sleuren.”
 
Afwisseling
G.V.V.V. troefde IJsselmeervogels op wilskracht en voetballend vermogen af. Ook tactisch stond het elftal goed, stelt de vice-aanvoerder. ,,Ik wisselde op het middenveld af met Esmat (Shanwary, red.) en hield het veld breed. Als je ouder wordt, weet je daar mee om te gaan. IJsselmeervogels wist er geen raad mee.”
 
Roy Terschegget aan de bal, in het gewonnen duel met IJsselmeervogels (2-0).
 
Terschegget kon tegen de koploper van de topklasse zijn goede vorm van de afgelopen weken doorzetten. ,,Ik zat er goed tussen. Je voetbalt natuurlijk voor je team, maar het is leuk om complimenten in ontvangst te nemen. Het gaat persoonlijk wel lekker. Je bent één van de steunpilaren van de ploeg, dus dan wordt er ook wel wat verwacht.”
 
‘HHC wel minder op geworden’
G.V.V.V. reist zaterdag naar sportpark De Boshoek voor de wedstrijd tegen HHC Hardenberg. Het sportpark in het oosten is tot nu toe een onneembare veste gebleken voor de Veenendalers. Nog nooit werd er gewonnen bij de huidige nummer negen uit de topklasse. ,,HHC beschikt over een goede ploeg en staat tactisch altijd sterk”, blikt Terschegget vooruit. ,,Ze zijn er wel wat minder op geworden. Als we spelen zoals afgelopen zaterdag hebben we wel een kans en kunnen we van elke tegenstander winnen. We horen qua voetballend vermogen bij de top.”
 
Tekst: Jeroen van Barneveld
Fotografie: Dick Gijsbertsen