Shanwary in actie voor Afghanistan

2 september 2015
Esmat Shanwary speelt de komende week twee wedstrijden voor de nationale ploeg van Afghanistan, waardoor hij het competitieduel met Rijnsburgse Boys aan zich voorbij moet laten gaan.
 
De 21-jarige middenvelder vertrok maandag naar Thailand, waar hij met Afghanistan een oefeninterland tegen de nationale ploeg van het Oost-Aziatische land speelt. In de hoofdstad Bangkok wordt de wedstrijd donderdag (morgen) om 14.30 uur Nederlandse tijd in beweging gebracht.
 
Afghanistan speelt vijf dagen later (dinsdag) de WK-kwalificatiewedstrijd tegen het grote Japan, dat onder meer over Keisuke Honda van AC Milan, Shinja Kagawa van Borussia Dortmund en Maya Yoshida van het Nederlands getinte Southampton beschikt. Vanwege de oorlogssituatie in Afghanistan wordt de wedstrijd in de Iraanse hoofdstad Teheran afgewerkt. In het Azadi Stadion, waar liefst honderdduizend mensen een plaats kunnen vinden, rolt de bal om 14.25 uur Nederlandse tijd.
 
Shanwary mist door de interlandverplichtingen met Afghanistan de competitiewedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. Hij sluit volgende week donderdag weer aan bij de A-selectie.