Sherwin Grot velt oude club

7 december 2015

Topklasser is op eigen veld gelijkwaardig aan koploper Kozakken Boys, maar verliest wel
 

VEENENDAAL - Boos op zijn spelers was hij niet. Wel teleurgesteld en ook een beetje pissig over de twee, in zijn ogen te makkelijk weggegeven doelpunten. Maar John de Wolf, trainer van G.V.V.V., putte wel moed uit het vertoonde spel én de inzet van zijn ploeg tegen Kozakken Boys: 1-2.
 

"We konden de koploper van de topklasse lang bijbenen. Waren in de eerste helft zelfs de betere ploeg. Dat zegt iets over de potentie, die in het elftal zit. Nee, ik kan de jongens niets verwijten. Ja, op die twee ongelukkige momenten na. Vooral bij het tweede tegendoelpunt werden vooraf gemaakte afspraken niet na gekomen. Daar kan ik wel pissig over worden", sprak De Wolf.
 

Twee momenten van onachtzaamheid in de laatste tien minuten van de wedstrijd - genadeloos afgestraft door Kozakken Boys - deden de voorsprong van G.V.V.V. teniet. Zuur was dat de winnende treffer werd gescoord door Sherwin Grot, vorig seizoen nog topscorer bij G.V.V.V.
 

Er valt nog van alles aan te merken op het spel van G.V.V.V., maar wat de ploeg in de eerste helft liet zien was voetbal waarmee je in de topklasse voor de dag kunt komen. Voetbal dat niet hoort bij een ploeg, die op de voorlaatste plaats staat.
 

G.V.V.V. oogde gretig, joeg Kozakken Boys op en gaf de koploper geen gelegenheid in het spel te komen. De Wolf had een tactische vondst uitgedacht en Pilon als rechterspits tegenover de trage Wesley Pollemans gezet. Martin van Eck was naar links verhuisd. Het pakte goed uit, want Pilon was dreigend en liep Pollemans bij een verre uittrap van doelman Johan Jansen eenvoudig voorbij en lobde de bal via de vingertoppen van keeper Jesper Hogedoorn in het doel: 1-0.
 

Mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen kreeg G.V.V.V. volop, maar de geboden kansen waren niet aan de Veenendalers besteed. Een schot van Van Eck verdween via Hogedoorn en de paal naast het doel. Tussendoor had Kozakken op een paar speldenprikken en een bal op de paal van Mimoun Eloisghiri na, niet veel laten zien.
 

Dat werd in de tweede helft anders. G.V.V.V. had met krachten gesmeten en Kozakken Boys nam steeds meer het initiatief. Grot kreeg de mooiste kans op de aansluitingstreffer, maar miste in de 54ste minuut een penalty.
 

"Na dat gelukje dacht ik dat het een dag was waarop we de wedstrijd niet meer konden verliezen", meende De Wolf. "Dat bleek dus niet waar te zijn. We hebben goed gespeeld, maar daar kopen we achteraf niets voor."
 

Toby Mulder bracht Kozakken Boys in de 81ste minuut naast G.V.V.V. (1-1), Grot maakte vijf minuten later het drama voor de thuisploeg compleet: 1-2.
 

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Van der Voort, Hulsbos, Adnane; Den Hartog, Terschegget, De Leeuw; Pilon, Van Meegdenburg (64. Heesakkers), Van Eck.


Doelman Johan Jansen heeft bij een 1-0 voorsprong voor G.V.V.V. de strafschop van Sherwin Grot gestopt. Foto: Herman Stöver.
 

'We hadden minimaal een punt verdiend'
 

VEENENDAAL - Aanvoerder Roy Terschegget zat zaterdag met een dubbel gevoel bij het napraatje over de met 1-2 verloren wedstrijd tegen Kozakken Boys.

"Net als vorige week bij Capelle hebben we de eerste helft echt goed gevoetbald. Goed voetbal én strijdlust aan elkaar gekoppeld. Daarmee hebben we laten zien dat we met de besten meekunnen. Dan is het verrekte zuur dat we met lege handen staan. We hadden minimaal een punt verdiend. Jammer dat er weer twee foutjes inslopen, die ons de das omdeden. Die moeten er echt uit, dan komt het wel goed."
 

Door: Eit Hendriks


Gerelateerd artikel: G.V.V.V. verliest in slotfase van Kozakken Boys