Spelers VVA '71 belanden tussen wal en het schip

9 januari 2016

ACHTERBERG - De ex-spelers van VVA '71, die dachten het seizoen te kunnen afmaken bij een nieuwe club, lopen vast op de reglementen van de KNVB. Omdat de Achterbergse club op 24 december door de Utrechtse rechtbank slechts in staat van faillissement werd verklaard en er nog geen definitief faillissement is uitgesproken, luiden de regels van de voetbalbond dat spelers dan ook nog niet voor een andere club mogen uitkomen.
 

Curator Janina Maduro is op zoek naar een faillissementsakkoord en hoopt dat sponsoren en/of de gemeente Rhenen met geld over de tafel willen komen om zo een doorstart van VVA te realiseren. Maar zolang de aan de club gelieerde stichtingen ook niet failliet zijn, is het faillissement van de voetbalclub VVA nog niet compleet.
 

Zolang dat het geval is, vallen de eerste elftalspelers dus tussen wal en schip en worden ze de dupe van de starre regelgeving van de KNVB. Walther Veltman, de vicevoorzitter van VVA heeft met de spelers te doen en wil graag meewerken om een oplossing te vinden. "Alleen zijn wij in deze kwestie geen partij. Het is aan de curator om hiervoor een oplossing te vinden. Of het faillissement op korte termijn definitief wordt, weet ik niet. Ik heb geen flauw idee", laat Veltman weten.
 

Curator Maduro was gisteren niet voor commentaar bereikbaar. Intussen zijn de spelers van de A-selectie verbijsterd. "Wij hebben part noch deel aan het faillissement van VVA, maar worden er wel door gestraft. Onbegrijpelijk. Waarom kan de KNVB ons niet helpen? Het is toch duidelijk dat we niet meer bij VVA kunnen voetballen", vindt de naar topklasser G.V.V.V. vertrokken Mourad Marbouh.
 

Doelman Dennis Vinken heeft ook een nieuwe club gevonden. Hij stapt over naar de Ermelose topklasser DVS'33