Terschegget gelooft in eigen kunnen

5 mei 2016
Aanvoerder Roy Terschegget (29) is ervan overtuigd dat G.V.V.V. tegen IJsselmeervogels het felbegeerde ticket voor de Tweede Divisie in de wacht sleept.
 
,,We benaderen deze wedstrijd net als alle andere, maar er staat wel wat spanning op”, bekent de middenvelder in aanloop naar het duel in het vissersdorp. Met nog twee wedstrijden in het verschiet is de strijd om een plaats bij de Tweede Divisie nog altijd niet beslist. ,,We gaan het halen. En dat is vooral gebaseerd op onze selectie en hoe we de laatste weken voetballen.”
 
Vooral het spel tegen Katwijk heeft het nodige vertrouwen getankt. Twee weken geleden tegen FC Lisse kwamen de Veenendalers niet door de opgetrokken muur van de ploeg uit de Bollenstreek (0-0), tegen Katwijk was het een ander verhaal, stelt Terschegget. ,,We hadden een man over op het middenveld en kregen zo de ruimte om ons vrij te spelen. Maar ook als we op het middenveld onder druk staan, moet je elkaar durven inspelen. Dat miste ik de laatste wedstrijden. Gelukkig hebben we ons tegen Katwijk goed hersteld.”
 
 
Winstpremie
Die lijn wil G.V.V.V. logischerwijs voortzetten tegen IJsselmeervogels, dat zo goed als zeker veilig is van handhaving in de topklasse. Maar volgens Terschegget zal IJsselmeervogels het duel voor de volle honderd procent ingaan. ,,Een winstpremie vlak voor de vakantie is ook wel lekker, toch? Ik denk dat IJsselmeervogels deze wedstrijd echt niet laat lopen.”
 
In het vissersdorp zullen de ogen ook gericht zijn op Rijnsburgse Boys, dat met twee punten achterstand op de ploeg van trainer John de Wolf de wedstrijd tegen Capelle ingaat. De aanvoerder denkt dat de strijd tussen G.V.V.V. en De Uien dan al beslist is. ,,Daar ben ik wel van overtuigd. Ik denk dat we namelijk winnen van IJsselmeervogels en dat Rijnsburgse Boys punten verspeelt tegen Capelle. Zo niet? Dan winnen we voor een groot publiek van Rijnsburgse Boys volgende week. Het vertrouwen is zo groot dat ik daar wel zeker van ben. Laat maar komen”, zegt de aanvoerder met veel bravoure.
 
 
Topprestatie
Promotie naar de Tweede Divisie zou een topprestatie van de Veenendalers zijn, vindt Terschegget. ,,We mogen het groots vieren als we promotie hebben bewerkstelligd. Vooral als je kijkt uit welk diep dal we zijn gekropen”, stelt de Veenendaler. Hij ziet daarbij een grote rol weggelegd voor trainer De Wolf. ,,Hij heeft de rust binnen alle geledingen van de club snel teruggebracht en ook het vertrouwen bij de spelers hersteld. Hij is hard als het moet en daarnaast een hartstikke sympathieke man”, sluit hij af.
 
De wedstrijd tegen IJsselmeervogels wordt om 14.30 uur in beweging gebracht en is live te volgen via het Twitter-account van @GVVV.
 
Tekst: Jeroen van Barneveld
Fotografie: Dick Gijsbertsen