Trammelant lijkt nu echt voorbij op Panhuis

21 december 2015

Bart Hulsbos neemt goede gevoel mee de winterstop in. Derde overwinning in vier wedstrijden.
 

VEENENDAAL - Bart Hulsbos zat na de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen ONS Sneek ontspannen aan zijn verdiende biertje. "Negen punten uit de laatste vier wedstrijden. Dat is een mooie afsluiting voor de winterstop en het geeft ons nog alle kans om de zo gewenste plaats bij de top zeven te pakken. Belangrijk is dat we weer weten wat winnen is. En dat na een turbulente periode."
 

G.V.V.V. steeg op de ranglijst van de topklasse naar een gedeelde negende plaats. "Dan te bedenken dat we op de voorlaatste plek hebben gestaan. Daar horen we zeker niet. Het ontslag van de trainer (Erik Assink, HB) was heel vervelend, maar ook onvermijdelijk denk ik."
 

De bezoekers uit Friesland lieten vanaf de aftrap zien dat ze de verre busreis niet hadden ondernomen om achterover te leunen. Met vier aanvallers werd direct de ruimte achter de defensie van G.V.V.V. opgezocht. "We begonnen wat slap aan de wedstrijd. Dat leverde direct gevaar op voor ons doel", keek Hulsbos terug op de eerste minuten.
 

Eerst kopte Martijn Roosenburg net naast, maar in de elfde minuut werd het wel 0-1. G.V.V.V.-verdediger Laurens van der Voort verkeek zich op een lange bal en Renco van Eeken profiteerde dankbaar (0-1). Twee minuten later was de stand weer gelijk. Olivier Pilon schoot de bal van elf meter raak na een handsbal in het Friese strafschopgebied: 1-1. Hulsbos: "Als verdediger zit je wel eens met je armen in de knel. Een zware straf, je ziet dat wekelijks. Nu hadden wij het geluk mee."
 

Van der Voort ging vervolgens geblesseerd naar de kleedkamer, Wouter Bonke nam zijn plek in. "Wij speelden in een zonedekking. Dat heb ik vaker met Wouter gedaan. Die nummer negen (Yume Ramos, HB) is een lastige speler, maar die ken ik al jaren. Ik speel wel graag tegen hem."


Bart Hulsbos (r.) gaat met G.V.V.V. na de 4-1 zege op Sneek als nummer 10 van de topklasse de winterstop in. Foto: Herman Stöver.
 

De ploeg van trainer Richard Karrenbelt leek even de weg kwijt, zeker toen in de 28ste minuut scheidsrechter Kloet voor de tweede keer naar de penaltystip wees. Verdediger Roelof Strikwerda kreeg zijn tweede gele kaart. De strafschop was aan Pilon wel besteed: 2-1.
 

Doelman Richard Strijker hielp G.V.V.V. aan de 3-1. Hij liet in de 38ste minuut de bal glippen na een voorzet. Martin van Eck stond op de goede plek en bracht de marge naar twee doelpunten verschil.

Bij het rustsignaal kon G.V.V.V. niet naar de kleedkamer. "De ambulancebroeder was met Laurens bezig. Vervelend voor hem vooral. Voor ons gewoon even wachten tot er een andere ruimte beschikbaar was. We kregen niet precies mee wat er aan de hand was. Gelukkig is het niet ernstig, hoorden we net."
 

Na de hervatting kwam de thuisploeg niet meer in de problemen. "We hebben het niet goed genoeg uitgespeeld en stonden te vaak buitenspel. Maar je merkte aan alles dat de druk van de ketel was."

Roy Terschegget scoorde na een fraaie combinatie over de rechterkant nog de 4-1 na een uur spelen.
 

De 31-jarige Hulsbos is bezig aan zijn zesde seizoen in het blauw van G.V.V.V.. Over zijn toekomst is nog niets bekend. "De club gaat eerst een trainer vastleggen. Daarna komen wij aan de beurt. Wel jammer, want meestal wisten we al voor de winterstop meer over onze toekomst. Ik moet dus nog even afwachten wat het gaat worden. Nu eerst maar genieten van de winst van vandaag."
 

De competitie wordt op 16 januari hervat op sportpark Panhuis tegen HHC uit Hardenberg. De Hardenbergers gaan als nummer vier van de ranglijst de winterstop in.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Hulsbos, Van der Voort (18. Bonke), Adnane; Den Hartog, De Leeuw, Terschegget; Van Eck (61. Talsma), Van Meegdenburg, Pilon (74. Heesakkers).
 

Door: Henk Brouwer

Gerelateerd artikel: Terschegget c.s. met goed gevoel de winterstop in