[Update] Bonke en Talsma verlaten G.V.V.V.

7 januari 2016

Wouter Bonke en Roy Talsma verlaten na dit seizoen G.V.V.V. De contracten van beide heren werden donderdagavond niet verlengd. 
 

Voor Roy Talsma betekent dit dat zijn verblijf in Veenendaal beperkt blijft tot één seizoen. De 21-jarige aanvaller kwam afgelopen zomer over van Telstar en speelde daarvoor bij Vitesse. Talsma speelde tot nu toe 11 competitie wedstrijden, waarin hij 4x in de basis startte en 7x als invaller het veld in kwam. Hij schreef daarbij 2x een assist en 1 doelpunt op zijn naam.

 

 

 Centrale verdediger Wouter Bonke, die ook bij diverse gelegenheden door zijn coaches als middenvelder werd gebruikt, maakt al vijf seizoenen deel uit van de ‘inventaris’ van de blauwe Veenendaalse formatie.
In jaargang ’11-’12, toen G.V.V.V. haar debuut maakte in de topklasse, kwam de nu 31-jarige inwoner van Utrecht over van het Groningse Gronitas, na daarvoor maar liefst zeven seizoenen te hebben gespeeld voor Be Quick 1887 uit diezelfde provinciehoofdstad.
Bonke speelde tot nu toe 132 competitie- en 33 bekerwedstrijden voor de Panhuisbewoners en opvallend daaraan is dat hij in vanaf de start van de competitie in 2013 tot het einde van vorig seizoen geen enkele competitiewedstrijd hoefde te missen. In de twee jaren daarvoor miste Wouter slechts twee duels. Daarmee toonde Bonke, die in het dagelijks leven als fysiotherapeut de kost verdiend, zich een meer dan vaste waarde in de brigade van toenmalig coach Erik Assink. Zijn constante vorm werd ook beloond met o.a. een tweede en vierde plaats in het beste spelersklassement van de club.

Maar aan alles komt einde, zo ook dus voor de voetbalcarrières van Roy Talsma en Wouter Bonke bij G.V.V.V. Wij hopen en verwachten dat beiden nog alles zullen geven in de komende competitie wedstrijden om samen met de ploeggenoten een plaats te veroveren in de tweede divisie en wensen beiden bij voorbaat heel veel wijsheid en geluk toe bij het vinden van een nieuwe voetbalclub.