[Update] Eindelijk driepunter G.V.V.V.

14 september 2015

Veenendaalse topklasser knokt zich naar zege op IJsselmeervogels

G.V.V.V. speelt met 2-0 overwinning tegen koploper alle frustraties van de voorbije weken van zich af.


Veenendaal - Eindelijk weer gejuich op de blauwe zijde van Panhuis. En eindelijk werd G.V.V.V. ook beloond voor het betere voetbal. Inzet, passie en overtuiging lagen ten grondslag aan de verdiende 2-0 winst, die de ploeg van trainer Erik Assink op IJsselmeervogels boekte.
 

Zaterdag eindelijk ook geen opzichtige fouten in de verdediging van de Veenendaalse topklasser. In de drie voorgaande wedstrijden luidden die steeds puntenverlies in. Wel misten Assinks pupillen opnieuw een handvol kansen en had de zege gemakkelijk hoger kunnen uitpakken. Mogelijkheden daartoe werden echter gemist, waardoor het duel steeds spannend bleef. Martin van Eck

Vreugde in het G.V.V.V.-kamp na de openingstreffer van Martin van Eck (links) tegen IJsselmeervogels. De Veenendalers waren op eigen veld uiteindelijk met 2-0 te sterk voor de, tot zaterdag, koploper. Foto: Herman Stöver

had G.V.V.V. al na tien minuten op een 1-0 voorsprong gezet en pas in de slotminuut maakte Wilco den Hartog van dichtbij uit een hoekschop de bevrijdende 2-0.
 

De middenvelder revancheerde zich met zijn spel in de tweede helft én het doelpunt van een zeer zwak begin. Dom balverlies en foute passes kenmerkten toen zijn spel en leverden tegenstoten op, die echter geen gevolgen hadden.
Want IJsselmeervogels deed niets, kon niets en leek ook in niets op een ploeg, die drie wedstrijden op rij had gewonnen. Het elftal van trainer Frans Adelaar oogde niet als een trotse koploper en dat was Assink ook opgevallen.
"IJsselmeervogels zette totaal geen druk op de bal, wij kregen daardoor de mogelijkheid om rustig ons combinatievoetbal te spelen. Dat was wel lekker. Waarom IJsselmeervogels dat deed? Geen idee. Misschien kwam het ook wel door onze overtuiging."
 

Assink was na afloop uiteraard opgelucht. "Kijk, ik kan iedere maandag in de nabespreking wel zeggen dat we niet moeten wanhopen, dat we echt goed kunnen voetballen en dat het allemaal wel goed zal komen, maar dat verhaal kun je niet oneindig afsteken. Dan word je ongeloofwaardig. Nee, deze overwinning hadden we echt nodig. Ook een bevestiging dat we iedere wedstrijd keihard moeten werken om te winnen. Dat zullen we zaterdag tegen HHC Hardenberg weer moeten doen."
En zo verlaat G.V.V.V. de onderste plekken in de topklasse en kan het weer een beetje naar boven kijken.
 

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Van der Voort, Hulsbos, Adnane; Bonke, Terschegget, Den Hartog (90. Boubakari); Van Eck, Pilon (86. Holman), Shanwary (76. Talsma).

Hofman geniet van winst, maar is na afloop volledig uitgewoond
 

Met holle ogen en een gezicht waar de vermoeidheid van af te lezen is, ploft Rodny Hofman op een stoel neer. De adrenaline stroomt nog volop door zijn aderen, geeft hij aan.
Maar Hofman is ook blij en opgelucht over de 2-0 zege van G.V.V.V. tegen koploper IJsselmeervogels. Net als zijn ploeggenoten heeft hij alles gegeven om de overwinning tot stand te brengen.
 

"Man, ik ben helemaal kapot", brengt de rechtsback van G.V.V.V. er nog uit en nipt aan een blikje Malibu Cola. "Eentje maar hoor", klinkt het bijna verontschuldigend. "Die heb ik even nodig."
Er zijn twee redenen waarom hij zo moe is, legt Hofman uit. "De wedstrijd natuurlijk. We hebben met z'n allen keihard geknokt. Alleen duurde het zolang voordat we de wedstrijd beslisten. Dat vreet geestelijk ook aan je en mat je extra af. Daarnaast ben ik ontzettend druk met mijn nieuwe huis. Vrijdagavond tot twaalf uur doorgewerkt en vanmorgen om zes uur verder gegaan. Ben ik niet gewend en dat kan ik voelen", zegt hij met een grimas.
 

Maar de tevredenheid overheerst, want een overwinning konden hij en zijn ploeg erg goed gebruiken, benadrukt Hofman. "We hebben steeds de overtuiging gehouden dat de punten wel zouden komen. Ons voetbal was nooit slecht, alleen wonnen we niet. Tegen IJsselmeervogels waren we ook steeds de bovenliggende partij, maar verdere doelpunten na onze 1-0 bleven uit."
 

"Tja, dan komen er in het verloop van de wedstrijd toch weer twijfels bovendrijven. 'Het zal toch niet weer misgaan', spookt er dan door je hoofd. Tegen Katwijk kregen we in de slotminuut ook nog een goal uit een penalty tegen en werd het 1-1. Vandaag kreeg IJsselmeervogels op het laatst ook nog een paar corners. Kon zomaar een tegendoelpunt uit vallen. Gelukkig gebeurde dat niet en maakte Wilco (Den Hartog, EH) de 2-0. Wat een opluchting."
 

Hofman had gedoseerd gespeeld. Ook noodgedwongen, want door het vroege inbrengen van Bryan Burgerhout voor Hanne Hagary kreeg hij een snellere speler tegenover zich. "Als ik naar voren ben en hij krijgt de bal, haal ik hem nooit meer in."

 

Door: Eit Hendriks

Gerelateerd artikel: Gewenste driepunter voor G.V.V.V.