Van der Voort: ‘Er zit nog meer in me’

23 september 2015
Laurens van der Voort heeft zijn plekje gevonden bij G.V.V.V. Niet alleen binnen de lijnen, maar ook daarbuiten straalt de 21-jarige verdediger weer plezier uit, iets wat hij het afgelopen seizoen miste bij de profs van FC Utrecht.
 
Dat is één van de eerste conclusies die de Huizenaar trekt na zijn eerste twee maanden in het shirt van de Veenendaalse topklasser. Hij voelt zich op zijn gemak, begrepen door spelers en trainer en heeft een basisplaats in het hart van de verdediging, ook niet geheel onbelangrijk. 
 
'G.V.V.V. gaf me een goed gevoel'
Bij FC Utrecht was dat allemaal wat minder. Na een conflict met de trainer in het beloftenelftal van de Domstedelingen ging hij zelf op zoek naar een nieuwe club. Uit een rijtje clubs koos hij uiteindelijk voor de Veenendalers. ,,G.V.V.V. gaf me een goed gevoel”, liet de centrale verdediger eerder al optekenen in de presentatiegids. ,,Ze waren heel duidelijk tegenover mij wat ze verwachten. Ze hielpen me met alles. Dat had ik bij andere clubs niet.”
 
Laurens van der Voort speelt de bal naar rechts, tijdens het oefenduel met Quick Boys.
 
Ritme
Van der Voort moest daarmee een profbestaan inruilen voor een leven als (top)amateurvoetballer. In plaats van negen trainingen per week bij FC Utrecht, traint de rechtspoot ‘slechts’ drie keer in de week bij de Veenendalers. ,,Ik ben aardig ik het ritme gekomen. Het was wel even wennen, maar naarmate je het vaker doet, komt het vanzelf goed.”
 
Vanaf het begin viel Van der Voort op met zijn indribbelende acties op het middenveld, zijn rust aan de bal is een nieuw wapen voor het soms te voorspelbare voetbal van G.V.V.V. ,,Er zit nog meer in”, zegt hij ambitieus. ,,Ik wil me nog meer laten zien, door nog meer in te schuiven op het middenveld.”
 
‘Moeten SteDoCo stukspelen’
G.V.V.V. krijgt zaterdag bezoek van SteDoCo, de rode lantaarndrager in de Topklasse Zaterdag. Volgens Van der Voort moet G.V.V.V. winnen. ,,Dat zijn we aan onze stand verplicht. We moeten de aansluiting houden en SteDoCo stukspelen. Met deze ploeg kunnen we dat ook wel. Ik heb er veel vertrouwen in.”
 
Tekst: Jeroen van Barneveld
Fotografie: Dick Gijsbertsen