Van Eck: ‘Willen snel uit onderste regionen’

4 december 2015
G.V.V.V. krijgt zaterdag een loodzware opgave voor de kiezen. De ploeg van trainer John de Wolf ontvangt in eigen huis koploper Kozakken Boys. Martin van Eck dicht de Veenendalers een kleine kans toe tegen de Werkendammers.
 
Kozakken Boys presteert sterk, de ploeg van trainer Danny Buijs is al vier wedstrijden op rij ongeslagen, maar heeft ook zijn mindere kanten, weet Van Eck. ,,Kozakken Boys wil altijd graag voetballen. Tegen dat soort clubs spelen we onze beste wedstrijden. De verdediging van Kozakken Boys is kwetsbaar, dus daar moeten we van profiteren door veel druk te zetten. Dan maken we een kans.”
 
Vorig seizoen kwamen de Werkendammers ook als koploper op bezoek in Veenendaal. G.V.V.V., dat toen tweede stond, won het duel met 5-0 en nam de eerste plaats over van de gasten. Van Eck kan de wedstrijd, waarin hij zelf een keer scoorde, nog goed herinneren. ,,Bijna elke bal vloog erin. De overwinning was wel wat geflatteerd, want in de eerste helft kreeg Kozakken Boys ook een paar goede kansen. We maakten het in de tweede helft goed af en Joey Snijders speelde toen een goede pot. Het was een hartstikke mooie wedstrijd.”
 
Martin van Eck op weg naar zijn 3-0 in de vorige thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys (11 oktober 2014).
 
Dat was een jaar geleden. De kaarten liggen er momenteel heel anders voor. G.V.V.V. staat op een veertiende plaats in de Topklasse Zaterdag en won slechts drie keer. De overwinning van vorige weekend bij Capelle (1-3) geeft veel vertrouwen. ,,Zeker in de eerste helft speelden we goed combinatievoetbal. Dat biedt perspectief voor zaterdag”, zegt Van Eck. ,,Kozakken Boys is natuurlijk wel de koploper en favoriet. De punten die we zaterdag pakken zijn bonuspunten. Er komen twee belangrijke wedstrijden (FC Lisse-uit, ONS Sneek-thuis, red.) aan die we sowieso winnend moeten afsluiten. We willen zo snel mogelijk afstand nemen van de onderste regionen. Dan kijken we pas verder naar boven.”
 
Tekst: Jeroen van Barneveld
Fotografie: Dick Gijsbertsen