Van Eck gelooft in goede afloop

29 augustus 2015

VEENENDAAL - G.V.V.V. begint deze zaterdag alweer aan het tweede competitieduel. De ploeg van trainer Erik Assink reist opnieuw af naar het hoge noorden. In Sneek is Oranje Nassau de tegenstander.
 

G.V.V.V. speelde woensdag in Emmen nog een bekerduel bij WKE. De wedstrijd ging met 3-0 verloren en die nederlaag moet G.V.V.V. in Friesland zien boven te komen. Martin van Eck (27) heeft daar wel vertrouwen in. De middenvelder/vleugelspits baseert zich op de voetbalcapaciteiten en de mentale weerbaarheid van zijn ploeg. "Ik vind de eerste competitiewedstrijd tegen Katwijk (1-1, EH) daarvan een goed voorbeeld. Iedereen was vooraf sceptisch, gaf ons weinig kans. Begrijpelijk misschien, want onze voorbereiding was niet denderend. Maar het gelijkspel tegen Katwijk was een teamprestatie."
 

Dat de verwachtingen voor het begin van de competitie gematigd waren, vindt Van Eck eerder een pluspunt dan een nadeel. "Met hoge verwachtingen wordt er meteen veel druk op onze schouders gelegd. We hebben een elftal met nogal wat nieuwe jongens. Dan kun je niet verwachten dat alle automatismen er al in geslepen zijn. Bovendien hebben we te kampen met blessures en jongens, die van een blessure terugkomen. Dus zijn we nog niet op volle oorlogssterkte", benadrukt Van Eck.
 

Hij rekent erop dat ONS Sneek vanmiddag er vanaf het begin op zal ketsen. "Zij spelen meer het fysieke voetbal, daarop zullen we ons moeten instellen. En niet, zoals tegen WKE, in de eerste helft achter de feiten aanhollen. Met ons combinatievoetbal en de snelheid voorin (Olivier Pilon en Roy Talsma, EH) moeten we het ONS moeilijk maken. Vorig seizoen wonnen daar met 0-2, dat willen we graag herhalen", luidt de optimistische wens van Van Eck.
 

ONS Sneek-G.V.V.V. (15.00 uur sportpark Zuidersportpark, Sneek).
 

G.V.V.V., geblesseerd: Jasmin Ramic (hamstring), Patrick Heesakkers (enkel)
 

DOOR: EIT HENDRIKS