Veense missie geslaagd

17 mei 2016

G.V.V.V. plaatst zich als laatste zaterdagtopklasser voor de tweede divisie

Ploeg van trainer John de Wolf zet concurrent Rijnsburgse Boys met 2-1 opzij en knokt zich bij de bovenste zeven ploegen

 

VEENENDAAL - Nadat de eerste euforie over de 2-1 zege tegen Rijnsburgse Boys een beetje was weggeëbd, stond John de Wolf als een veldheer naar zijn nog steeds feestvierende troepen te kijken.
Hij was supertrots op zijn mannen dat ze de missie, promotie naar de tweede divisie, volbracht hadden. "Dit zijn mooie momenten", sprak De Wolf nog steeds genietend. "Als voetballer zou ik nu voorop lopen in de polonaise, maar als trainer moet je een stap terug kunnen doen. Dat wil niet zeggen dat ik straks met die gasten geen feestje ga bouwen. Ik blijf, denk ik, maar hier slapen", voegde hij er aan toe.

De Wolf benadrukte ook dat hij met zijn ploeg, ondanks een aantal tegenslagen, steeds in een goede afloop was blijven geloven. "Als je het geloof in jezelf verliest, kun je net zo goed ophouden." Om het geloof in eigen kunnen nog een extra boost te geven, had hij de hulp ingeroepen van een goede bekende.
Tijdens een kort verblijf in Hoenderloo, op de plek waar het Nederlands elftal zich ook vaak heeft voorbereid op interlands, kwam 's avonds na de maaltijd Emile Ratelband zijn pupillen oppeppen.
"Ik ken hem goed en had hem al een paar keer eerder meegemaakt. Wist dat hij een positieve uitwerking op een groep kan hebben. Dat bleek, want de jongens waren erg gretig, wilden voor elkaar door het vuur", vond De Wolf.

In de eerste paar minuten van het duel was daarvan nog niet veel te merken, maar G.V.V.V. herpakte zich snel. Martin van Eck had G.V.V.V. op voorsprong moeten zetten, maar faalde alleen voor doelman Richard van Nieuwkoop. Ook een kopbal van G.V.V.V.'s vleugelspits miste precisie.
Dus viel het openingsdoelpunt in de 39ste minuut bijna vanzelfsprekend aan de andere kant via Danny van der Vijver. Een koude douche, die G.V.V.V. wakker schudde. Want binnen een minuut was het al weer gelijk. Simon Brouwer kopte op fraaie wijze de voorzet van Taoufik Adnane binnen: 1-1. En de voormalige aanvoerder zette weer vier minuten later Panhuis op z'n kop door met een volley doelman Van Nieuwkoop te passeren: 2-1.

John de Wolf had er een brok van in de keel gekregen. "Zo grandioos voor die jongen. Samen hebben we er veel tijd in gestopt om hem na een langdurige blessure weer fit te krijgen. Ik wist dat die tijd en moeite terugbetaald zouden worden. Dat kwam er vandaag driedubbel uit."

Na rust kwam er geen verandering meer in de stand. Dat Jeroen Hessing van de bezoekers er na een opstootje met rood vanaf moest, illustreerde de frustraties bij Rijnsburgse Boys.
De Wolf stond na afloop met zijn bekende ijsmuts in de hand. Op de vraag of de muts geholpen had - een week eerder tegen IJsselmeervogels (1-1) had hij hem niet op - antwoordde de coach: "Ik denk het wel. Weet je wat ik er mee ga doen? Ik ga de muts inlijsten en veilen. De hoogste bieder mag hem hebben en de opbrengst komt bij de recette van de benefietwedstrijd op 21 mei voor Joey Snijders."
 

G.V.V.V.: Jansen; Van der Voort, Den Hartog, Hulsbos, Adnane; Terschegget, Brouwer, De Leeuw (92. Alisic), Van Meegdenburg, Pilon (85. Heesakkers).


Feest op Panhuis. G.V.V.V. mag zich gaan opmaken voor de tweede divisie. Foto: Herman Stöver

Matchwinner Simon Brouwer als Bep Bakhuys op Panhuis

VEENENDAAL -
Zijn eerste goal veroorzaakte zaterdag een zucht van verlichting, zijn tweede ontketende een golf van vreugde bij de aanhang van G.V.V.V. Concurrent Rijnsburgse Boys was immers op een 0-1 voorsprong gekomen. Daarmee leken de promotiekansen van de Veense Blauwen in rook op te gaan.

Vooral de wijze waarop Brouwer de 1-1 op het bord bracht, wekte bewondering. Met een snoekduik à la Bep Bakhuys kopte hij de bal tegen de touwen. Een paar minuten later kon zijn dag niet meer stuk. De diepe bal van Dennis van Meegdenburg nam Brouwer met de borst mee om die vervolgens met een volley hard achter doelman Richard van Nieuwkoop te schieten: 2-1. In die stand kwam geen verandering meer en dus zorgde Brouwer met zijn twee goals voor de fel begeerde promotie van G.V.V.V. naar de tweede divisie.

Na afloop werd de voormalige captain bedolven onder de uitgelaten fans en moest hij met heel veel bewonderaars op de foto. Nog nahijgend reageerde Brouwer: "Man, wat een prachtmiddag. Het kon niet beter, hier hebben we met z'n allen naar toegeleefd. Ik ben zo blij dat ik weer belangrijk voor het elftal kon zijn. Het wordt een lange avond. Ik ben bang dat ik vannacht in een diep zwart gat beland."

Ook Taoufik Adnane kon zijn geluk niet op. Met zijn flying tackles kreeg hij de handen op elkaar van het publiek. "We hebben dit resultaat als een eenheid afgedwongen. Pijn en moeheid kun je uitschakelen, als je dat wilt, leerden we gisteravond van Emile Ratelband. Het is een mentale kwestie. Dat heb ik gedaan", vertelde de verdediger.

Door: Eit Hendriks

Gerelateerd artikel: G.V.V.V. heeft heilige graal in handen