Volwassen G.V.V.V. haalt punt op bij HHC

21 september 2015

HARDENBERG - Sportpark De Boshoek in Hardenberg blijft een onneembare veste voor G.V.V.V. Ook na de vijfde ontmoeting bij HHC Hardenberg kon G.V.V.V. zaterdag niet met een zege op zak de thuisreis aanvaarden. Het werd 1-1.
 

"Vooraf had ik voor die uitslag getekend", vertelde Bart Hulsbos, de centrale verdediger van de Veenendalers. "Maar gezien de kansen en mogelijkheden, die we in de eerste helft kregen, was een eerste overwinning wel degelijk mogelijk geweest. Een koninkrijk voor een scorende spits? Ja, daar komt het wel een beetje op neer. We missen nog al wat kansen."
 

Hulsbos vond dat G.V.V.V., zonder een handvol geblesseerden, het moeilijke duel bij HHC uiteindelijk volwassen had uitgespeeld. "Tegen het einde van de tweede helft, nadat HHC had gelijkgemaakt, merkte je dat beide ploegen niet ten koste van alles meer wilden winnen. Het gelijkspel koesterden en loerden op een uitvalletje. In het verleden wilden wij nog wel eens een overwinning forceren en kregen we vervolgens het deksel op de neus."

G.V.V.V. begon in dezelfde opstelling als vorige week thuis tegen IJsselmeervogels (2-0 winst) en nam meteen het initiatief. Het resulteerde in een drietal grote kansen. Nadat eerst Martin van Eck over had geschoten, kwam Roy Terschegget oog in oog met doelman Sander Dales. G.V.V.V.'s middenvelder schoot voorlangs. Dat deed even later Olivier Pilon ook. Terscheggets tweede poging trof ook al geen doel, maar die van Pilon pal voor rust wel: 0-1.
 

"We wisten dat HHC na rust alles zou proberen om de gelijkmaker te forceren. Ze kwamen furieus uit de kleedkamer en forceerden een stuk of zeven, acht corners. Uit één daarvan viel de 1-1", blikte Hulsbos terug. Dat gebeurde in de vijftigste minuut door Thomas Bakker, die doelman Johan Jansen kansloos passeerde. Een minuut later voorkwam Jansen de 2-1, door een inzet van Jan Hooiveld onschadelijk te maken.

Daarna kon de wedstrijd alle kanten op, waarbij G.V.V.V. het moeilijk had bij dode spelmomenten. "HHC nam de corners goed en beschikt over kopsterke spelers. Maar we gaven ook deze keer niets weg", lachte Hulsbos.
 

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Van der Voort, Hulsbos, Adnane; Terschegget, Bonke, Den Hartog; Van Eck, Pilon (60. Talsma), Shanwary (88. Holman).
 

Assink is wel tevreden
 

HARDENBERG - Erik Assink, de trainer van G.V.V.V., sprak na afloop van het gelijkspel tegen HHC (1-1) van een terechte uitslag. Hij kon ermee leven, vertelde de coach.
 

"Op basis van de hele wedstrijd. Voor rust waren wij sterker met vier uitstekende kansen, waarvan we maar één benutten. In de tweede helft ging HHC nadrukkelijker op zoek naar de winst en moesten wij meer verdedigen."
Helemaal gerust was Assink niet naar Hardenberg afgereisd. "HHC is een lastige ploeg met veel lengte. Lastig bij corners. Dat wisten we vooraf en hebben we, op één uitzondering na, goed kunnen neutraliseren. Verder stond onze organisatie goed."
 

Minpuntje was de hamstringblessure van Olivier Pilon. In hoeverre de blessure ernstig is moet blijken als er nader onderzoek wordt gedaan bij de aanvaller.
Door het gelijkspel bleef G.V.V.V. elfde, met vijf punten uit vijf duels. Zaterdag komt SteDoCo op bezoek, dat tegen ONS Sneek het eerste puntje pakte: 3-3.

Door: Eit Hendriks

Gerelateerd artikel: G.V.V.V. vergeet te winnen in Hardenberg