Voor G.V.V.V. is de zevende plek heilig

21 juli 2015

Veenendaalse topklasser start voorbereiding op cruciaal seizoen
 

Elftal van Erik Assink gaat voor plek in de (sub)top, om volgend jaar te kunnen spelen in tweede divisie.
 

Het Nederlandse amateurvoetbal gaat na de ko­mende competi­tie op de schop. In het seizoen 2016/2017 krijgt de voetbalpirami­de in de top een totaal ander ge­zicht.

Er komt namelijk een nieuwe klasse tussen de eerste divisie en de topklasse. De zogenaamde tweede divisie. Daarom is het sei­zoen 2015/2016 met name voor de clubs in de regio, die uitkomen in de topklasse en de hoofdklasse, van cruciaal belang.

Het wordt een kwestie van aan­haken en promoveren naar een hogere klasse of afhaken en in dezelfde klasse blijven, wat in feite niets anders dan degradatie is.
Voor G.V.V.V., de enige topklas­ser in de Vallei, is het zaak om bij de eerste zeven te eindigen. Want de beste zeven ploegen van de za­terdagtopklasse stromen door naar de nieuwe tweede divisie. Ze krijgen daarin gezelschap van de eerste zeven zondagtopklas­sers en vier beloftenteams uit het betaalde voetbal.

De voorbereiding is begonnen. Trainer Erik Assink neemt de selectie van G.V.V.V. voor het eerst onder handen. Foto: Herman Stöver


Voor de ploeg van trainer Erik Assink wordt het daarom een spannend seizoen. Hij eindigde in de vorige competitie met G.V.V.V. op de zesde plaats, in de ja­ren daarvoor zelfs gedeeld eerste, derde en vijfde. Alle reden dus om optimistisch aan het nieuwe seizoen te beginnen.

„Ja, afgaande op de resultaten van de vier jaren dat we in de top­klasse gespeeld hebben, zou plek zeven haalbaar moeten zijn. Maar het verleden geeft geen enkele ga­rantie voor de toekomst. Het wordt voor ons gewoon een bij­zonder moeilijke expeditie. De concurrentie is moordend. De topclubs hebben zich allemaal versterkt. Een makkie gaat het ze­ker niet worden”, zei Assink gisteravond na de eerste training.

Alleen aanvoerder Simon Brou­wer ontbrak nog, maar er was wel een aantal nieuwelingen te bewonderen. Zo kwamen doel­man Sven Taberima (Spaken­burg), verdediger Laurens van der Voort (FC Utrecht) en mid­denvelder Esmat Shanwary (Achilles ’29) naar Veenendaal.
In aanvallend opzicht zocht G.V.V.V. versterking in Roy Talsma (Telstar), Patrick Heesakkers (JSV Nieuwegein), Olivier Pilon (SDC Putten) en Jasmin Ramic (IJsse­lmeervogels).

Soufiane Laghmouchi (FC Em­men) trok zijn toezegging in. Hij gaat spelen bij FC Volendam. Daarom is G.V.V.V. nu nog op zoek naar een vervanger.

Vanuit de jeugd is Rob van Eem bij de selectie gekomen, ter­wijl Ayoub Boubakari vanuit het tweede elftal doorschoof. Ook het jeugdige talent Daimy Rijns­burger (FC Almere A1) krijgt van Assink de mogelijkheid om met de A-selectie mee te trainen.
 

Door: Eit Hendriks
 

Gerelateerd artikel: Veel publiek bij eerste training A-selectie