Wet van Murphy heerst bij G.V.V.V.

12 september 2015

Spelers en technische staf hopen deze zaterdag tegen IJsselmeervogels op ommekeer.

VEENENDAAL - Van paniek is nog geen sprake bij G.V.V.V., maar iedereen in het kamp van de Veenendaalse topklasser is het er over eens dat er eindelijk een overwinning op het scorebord moet komen. Want een slechtere start van deze voetbaljaargang kende de ploeg van trainer Erik Assink de laatste jaren niet: één punt uit drie wedstrijden.
 

"Het zou ook heel dom zijn nu al in paniek te raken", stelt de trainer. "Natuurlijk hadden we ons  allemaal een andere competitiestart voorgesteld, maar angst en paniek zijn slechte raadgevers. Daar doe ik niet aan mee."
Assink ontkent niet dat hij bezorgd is over deze ontwikkelingen. "Het betreft omstandigheden, waaraan ik niets kan doen. Die voer ik niet aan als excuus voor de mindere prestaties, maar ik heb er wel mee te maken."
 

De trainer doelt vooral op de blessuregolf. Op de donderdagtraining werken Jasmin Ramic, Patrick Heesakkers en Adnan Alisic aan herstel. Alle drie komen ze terug van blessures. Rodny Hofman valt geblesseerd uit en Danny de Leeuw heeft last van een gekneusde rib.
Simon Brouwer heeft op de maandagtraining zijn knie verdraaid en is wellicht weken uitgeschakeld. Esmat Shanwary verbleef een week met het nationale team van Afghanistan in Teheran voor een kwalificatieduels met Japan. Hij kwam eergisteren terug, maar door jetlag en vermoeidheid start hij vandaag niet in de basis tegen IJsselmeervogels.
 

Het maakt de spoeling voor Assink dun en dat was al vanaf de eerste speeldag zo. "Toch hebben we met de jongens, die konden spelen kansen genoeg gehad meer punten te pakken. Van Katwijk hadden we moeten winnen, maar door een domme actie wordt het vlak voor tijd uit een penalty 2-2. Uit bij ONS Sneek speelden we een dramatische eerste helft, maar kregen we na rust zoveel kansen om met een ruime zege van het veld te stappen. Toch verliezen we met 3-2."

Vorige week tegen Rijnsburgse Boys was G.V.V.V. vaak de bovenliggende partij, maar kreeg met 4-1 klop. "Door domme fouten kwamen we op achterstand. In iedere wedstrijd liet onze verdediging steekjes vallen, die onmiddellijk werden afgestraft. Vroeger werden die slippertjes gecompenseerd door doelpunten. Dat is nu niet het geval. Kansen genoeg, alleen scoren ho maar."

Met de thuiswedstrijd tegen koploper IJsselmeervogels en het uitduel volgende week bij HHC Hardenberg krijgt G.V.V.V. twee klasbakken tegenover zich. "Mooie tegenstanders, maar ook heel lastig", beseft de trainer.
 

G.V.V.V. - IJsselmeervogels (14.30 uur, sportpark Panhuis, Veenendaal).
 

G.V.V.V., geblesseerd: Jasmin Ramic (hamstring), Patrick Heesakker (enkel), Adnan Alisic (hamstring), Simon Brouwer (knie).
 

Door: Eit Hendriks