Wouter Bonke blij met zesde seizoen bij G.V.V.V.

12 maart 2016

Wouter Bonke (31) blijft toch bij G.V.V.V. De verdediger kreeg enige tijd geleden te horen dat hij bij de topklasser kon vertrekken, maar op voorspraak van trainer John de Wolf is die beslissing teruggedraaid.

"Klopt", reageert de fysiotherapeut uit Utrecht, blij verrast. "De eerdere mededeling dat ik niet meer nodig was, viel rauw op mijn dak. Ik had altijd met veel plezier bij G.V.V.V. gevoetbald en wilde er nog wel een jaar aan vastplakken. Maar de technische commissie zag dat blijkbaar anders."

Debet daaraan was ongetwijfeld het optreden van Bonke uit tegen Spakenburg. Het werd voor Bonke een desastreuze wedstrijd, waarin een paar slippertjes van hem ongenadig werden afgestraft. G.V.V.V. verloor met 5-1 en het kostte Bonke zijn basisplek.

"Ik wil helemaal niet terugdenken aan die wedstrijd. Heeft geen zin. Alleen de toekomst is belangrijk en die bestaat uit het behalen van minimaal de zevende plek. Daarmee kunnen we promoveren naar de tweede divisie, de rest is bijzaak", stelt Bonke gedecideerd.

Die promotie had hij zich ook als afscheidscadeau ten doel gesteld. Na vijf mooie jaren wilde hij in stijl in Veenendaal afsluiten. Nu komt er voor Bonke dus nog minimaal een zesde jaar bij. "Ik heb steeds op de trainingen en in wedstrijden mijn best gedaan. Laten zien dat ik me volledig voor het team wilde inzetten. Blijkbaar heeft dat vruchten afgeworpen. Daar ben ik hartstikke blij om. In de loop der jaren ben ik met G.V.V.V. vergroeid geraakt. Als het een beetje meezit speel ik volgend seizoen met de club in de tweede divisie. Had ik niet meer verwacht." Door de schorsing van Rodny Hofman neemt Bonke tegen Spakenburg waarschijnlijk diens plaats in. Tijd voor revanche derhalve.

G.V.V.V. - Spakenburg (14.30 uur, sportpark Panhuis, Veenendaal).

G.V.V.V., geschorst: Rodny Hofman.