Zware opdracht voor G.V.V.V.

5 december 2015

Zware opdracht voor G.V.V.V. tegen lijstaanvoerder Kozakken Boys
 

VEENENDAAL - G.V.V.V. staat vanmiddag voor een enorme krachtproef. De ploeg van trainer John de Wolf moet het in eigen huis opnemen tegen Kozakken Boys, de koploper van de zaterdagtopklasse.
 

De Kozakken uit Werkendam hebben evenveel punten als Spakenburg, maar het team van coach Danny Buijs heeft een wedstrijd minder gespeeld. Het duel tussen IJsselmeervogels en Spakenburg werd twee weken naar voren gehaald in verband met sinterklaasdrukte in het dorp.
 

Vanmiddag moet ook blijken of G.V.V.V. vertrouwen heeft geput uit de zege van vorige week bij Capelle (1-3). Vorige onderlinge ontmoetingen werden vaak in het voordeel van Kozakken Boys beslist. Alleen vorig jaar was daarop een uitzondering. Toen werd Kozakken Boys met een ontluisterende, maar ook enigszins geflatteerde 5-0 nederlaag naar huis gestuurd.
 

De Wolf rekent niet op nog zo'n surprise. "Cadeautjes worden niet weggegeven in de topklasse", sprak hij donderdagavond na de laatste training. "Maar met drie punten in de pocket is het wel aangenamer Sinterklaas vieren."
 

G.V.V.V. moet Adnan Alisic missen. De middenvelder raakte dinsdag op de training geblesseerd. Simon Brouwer trainde deels met de groep mee, maar is pas na de winterstop inzetbaar.
 

Wat gele kaarten betreft is G.V.V.V. koploper van de topklasse. In totaal hebben de spelers maar liefst 28 gele kaarten achter hun naam staan. De verdedigers Taoufik Adnane, Wouter Bonke, Laurens van der Voort en Rodny Hofman staan op scherp met drie kaarten. Datzelfde geldt voor de middenvelders Wilco den Hartog en Martin van Eck.
 

De Wolf doet dat gegeven laconiek af: "Liever een schorsing en drie punten dan geen punten."
 

G.V.V.V. - Kozakken Boys (14.30 uur, sportpark Panhuis, Veenendaal)
G.V.V.V., geblesseerd: Simon Brouwer (knie), Adnan Alisic (enkel).


Door: Eit Hendriks