‘Superblije’ Verwey loopt stage bij A-selectie

15 juli 2016
Coach Delano Verwey is in de wolken met zijn stageplaats bij G.V.V.V. De 48-jarige Arnhemmer flankeert dit seizoen hoofdtrainer John de Wolf, samen met assistenten Dennis van Meegdenburg en Jan Diepeveen. Een introductie.
 
Op een trainingsavond in februari vroeg Delano Verwey aan trainer John de Wolf of hij voor zijn cursus oefenmeester 1 een seizoen lang in de keuken mocht kijken bij de A-selectie van de club. De Arnhemmer heeft nu al bijna de eerste trainingsweek achter de rug bij de tweededivisionist. ,,Ik ben echt superblij dat ik bij G.V.V.V. aan de slag kan gaan voor mijn cursus”, aldus Verwey. ,,Het is voor mij stiekem een kleine droom die uitkomt, omdat G.V.V.V. een club van naam is. Zeker in deze regio.”
 
Stoute schoenen
Verwey was al een tijdje op zoek naar een club waar hij stage kon lopen. Na een periode bij zondaghoofdklasser RKHVV, waar hij seizoenenlang de rechterhand was van oud-trainer en voormalig G.V.V.V.-speler Frans Koenen, wilde de 48-jarige coach zijn horizon verbreden. G.V.V.V. beschouwde hij als ‘topkandidaat’. ,,Ik trok op een maandagavond mijn stoute schoenen aan en heb na de training John de Wolf aangesproken. Legde het verhaal uit van mijn trainingscursus en dat ik dolgraag aan de slag wilde. Ik had wat zenuwen en rekende eigenlijk op een ‘nee’. Maar John reageerde heel enthousiast en stond er erg open voor. Ik was hartstikke welkom.”
 
Delano Verwey geniet tijdens de eerste training van de A-selectie.
 
Daarop besloot Verwey onder meer de competitiewedstrijden tegen Scheveningen en Rijnsburgse Boys onder de loep te nemen, om een beeld te kunnen krijgen van de selectie. ,,Het elftal heeft enorm veel voetballend vermogen. Zeker vergeleken met de teams die ik heb gezien in de hoofdklasse.”
 
Verwey was voor zijn dienstverband bij RKHVV trainer van de Arnhemse clubs AZ 2000 en AVW ’66. Een slepende knieblessure speelde de aanvaller tijdens zijn actieve spelerscarrière, bij onder meer hoofdklasser Rheden en de amateurs van Vitesse, parten. Hij moest liefst acht keer een operatie ondergaan en bouwde langzaam af bij regioclubs op een lager niveau, voordat hij het trainersvak in ging.
 
Volwaardig assistent
Verwey ziet zichzelf als volwaardig assistent en is altijd aanwezig bij de trainingen van de A-selectie. Bovendien zit hij tijdens de wedstrijden op de bank. ,,Ik vind heel rustig mijn weg in dingen en zal niet zo aanwezig zijn. Maar tegelijkertijd blijf ik wel heel erg mezelf, en dat betekent dat als dingen niet goed gaan, ik het ook echt wel laat merken aan de jongens. Ik wil de spelers laten nadenken over het kiezen van positie bijvoorbeeld, om te voorkomen dat ze als een blind paard over het veld rennen, zoals ik in de lagere klassen heb gezien. Dat kan mijn toegevoegde waarde zijn de komende tijd.”
 
Fotografie: Jeroen van Barneveld