Adnane: ‘Alle hens aan dek voor Jong AZ’

11 november 2016
Taoufik Adnane kijkt uit naar de topper tegen koploper Jong AZ. De vleugelverdediger voorziet in ieder geval een zware middag voor de Veenendaalse nummer twee tegen de Alkmaarders.
 
,,Ik heb beelden van ze gezien en kan wel stellen dat we geen makkelijk middag krijgen”, aldus Adnane. ,,Ze kunnen heel snel schakelen, elkaar strak inspelen, het baltempo hoog houden en bovendien geldt bij hen dat één kans vaak direct een doelpunt oplevert. Voor ons is het alle hens aan dek.”
 
Maar vrezen voor een pak slaag, zoals Spakenburg kreeg vorige week (5-0), doet Adnane niet. Hij ziet ook kansen. ,,Als we voetballen zoals we altijd doen en een goede dag hebben, hoeven we echt voor niemand bang te zijn. We moeten Jong AZ dwingen om de lange bal te spelen en de duels opzoeken, iets waar ze toch minder in zijn. Maar we gaan geen twee bussen voor de zestienmeter parkeren. Dat ligt ons sowieso niet en is ook geen uitgangspunt voor morgen.”
 
 
,,Ik denk dat we Jong AZ op geen beter moment kunnen treffen”, vervolgt de linksback, die dit seizoen nog geen wedstrijd aan zich voorbij hoefde te laten gaan. ,,Ze missen een aardig aantal spelers door interlandverplichtingen (Levi Garcia, Jeremy Helmer, Owen Wijndal, Teun Koopmeiners, Thomas Ouwejan, Guus Til en Jelle Duin), het eerste elftal zit dit weekend voor een trainingskamp in Turkije. En bovendien spreekt voor ons in het voordeel dat we thuis spelen, waarbij het publiek altijd als twaalfde man dient. Voor ons is het daarom zaak dat we er vol opklappen.”
 
Tekst: GVVV.nl/Jeroen van Barneveld
Fotografie: Orange Pictures