Adnane kijkt uit naar ontmoeting met oude club

9 september 2016
Taoufik Adnane (30) heeft zin in de confrontatie met zijn oude werkgever FC Lienden, waar hij één seizoen speelde. De linksback hoopt dat de Veenendalers de lijn van de afgelopen weken kunnen doortrekken tegen de club uit de Betuwe.
 
Met acht punten uit vier wedstrijden is de ploeg van trainer John de Wolf uitstekend uit de startblokken gekomen, ziet ook Adnane. Ook De Treffers was zaterdag een prooi voor de blauwhemden: 3-1. ,,Het gevoel is uiteraard meer dan prima in de kleedkamer. Ik heb genoten van ons spel tegen De Treffers en de 3-1 overwinning hebben we met een select groepje tot in de laatste uurtjes gevierd. We staan er prima voor.”
 
,,Ik ben wel verrast met acht punten uit vier wedstrijden. Vooraf had ik deze reeks helemaal niet verwacht, omdat het toch stuk voor stuk lastige tegenstanders zijn”, bekent Adnane. ,,Maar als ik de vier gespeelde wedstrijden analyseer, denk ik dat we nu met een beetje geluk meer punten hadden kunnen hebben. Tegen Barendrecht kwamen we in de eerste helft goed weg, maar in de tweede helft kregen we wel wat kansjes om met een zege aan de haal te gaan. En tegen Excelsior Maassluis verdienden we om te winnen.”
 
Taoufik Adnane aan de bal in de oefenwedstrijd tegen Hoek.
 
De wedstrijd tegen FC Lienden morgen staat vooral in het teken van de confrontatie tussen trainers en FOX-kopstukken John de Wolf en Hans Kraaij jr. Adnane, die met beide trainers werkte, ziet vooral verschil in de denkwijze van de oefenmeesters. ,,Hans Kraaij jr. is een trainer die zijn spelers veelal de lange bal laat spelen, terwijl John een ploeg laat voetballen. Dat zie je nu ook bij beide clubs. Maar dat neemt niet weg dat ik een zwak heb voor Hans. In het seizoen dat ik onder hem speelde bij FC Lienden, bezocht hij mijn zieke vader, ondanks zijn drukke agenda. Dat heeft veel indruk op me gemaakt.”
 
Dat het verblijf in Lienden tot één seizoen beperkt bleef, steekt niet. ,,Ik koester totaal geen wrok richting FC Lienden, want we zijn op een goede manier uit elkaar gegaan. Maar ik heb wel de extra drang om te presteren zaterdag, en het liefst een doelpuntje mee te pikken”, besluit de linksback met een knipoog.
 
Tekst: Jeroen van Barneveld