Ajiach: ‘Het was vrij duidelijk wat de club wilde’

3 februari 2017
Mohammed Ajiach (25) is blij met zijn transfer van FC Lienden naar de blauwe zijde van Sportpark Panhuis, de plek die hem niet vreemd is. Hij speelde één seizoen in de blauwe jeugdopleiding, in de B1.
 
‘Ik was nog vrij jong’, excuseert Ajiach zich bijna als hem gevraagd wordt naar zijn ene jaartje op Panhuis. Als tweedejaars C-Junior trok hij van het Rhenense Candia’66 naar Veenendaal. ‘Onder trainer Gerard van de Pavert, die het stokje had overgenomen van Jan Vermeer. Ik heb er een jaartje gespeeld, maar ik heb er toch voor gekozen om het seizoen daarop naar Candia’66 te vertrekken.’ Het was de leeftijd dus.
 
De uit Rhenen afkomstige Ajiach keert dus terug naar Veenendaal. ‘Er was wel interesse van meerdere clubs, maar door het verhaal van de club heb ik uiteindelijk voor G.V.V.V. gekozen. Ik vind het een hele mooie club en het voelde direct goed. Het was bovendien vrij duidelijk wat de club met me wilde. Ze zien een voorhoedespeler in me die voor dreiging en voor snelheid aan de buitenkanten moet zorgen.’
 
Ajiach laat een schot los in de wedstrijd tegen de beloften van Vitesse.
 
Successen bij Lienden
Ajiach heeft inmiddels wel zijn sporen verdiend in het amateurvoetbal. Vooral bij FC Lienden, de club waarmee hij grootse successen kende. ‘Het was ongekend als je in het eerste jaar kampioen mag worden en ook nog de amateurtitel wint. Ik dacht bij mezelf: Beter dan dit kan het niet zijn. Maar daarna pakten we ook nog de Supercup, en het jaar daarna werden we weer kampioen. Ik kan niet omschrijven hoe mooi dat was, hoe we dat als een clubje als Lienden dat hebben gedaan. Dat doet niemand ons meer na.’
 
Hij wil het seizoen bij FC Lienden succesvol afsluiten, ook al moet G.V.V.V. morgen in de onderlinge confrontatie daarvoor wijken. ‘Als ik er drie scoor, dan scoor ik er drie. Ik heb op dit moment nog geen medelijden met G.V.V.V.’, besluit de aanvaller strijdvaardig.
 
Tekst: GVVV.nl/Jeroen van Barneveld
Fotografie: Orange Pictures