Bende van negen bepaalt succes

24 februari 2017

VEENENDAAL - De 'bende van negen' of 'de harde kern' van G.V.V.V. Welke naam je er aan geeft, feit is dat negen spelers de voorbije jaren het gezicht van de huidige tweededivisionist bepaalden.
 

Negen spelers speelden tot nu toe samen 1833 duels in de hoofdmacht van G.V.V.V. Gemiddeld meer dan 200 wedstrijden per speler. Bij een dorpsclub uit de vierde klasse zou het al een unicum zijn, bij een club uit de tweede divisie is het een ongekend fenomeen.

Wat is het geheim achter de saamhorigheid en de clubgebondenheid? We vroegen het aan twee spelers van de harde kern. Eén van buiten Veenendaal en een rasechte Veenendaler. Bart Hulsbos kwam in 2010 over van Huizen naar G.V.V.V. Daarvoor speelde hij bij Excelsior Rotterdam en ARC.

De verdediger denkt dat twee factoren een belangrijke rol spelen, waarom hij nog steeds bij G.V.V.V. voetbalt en zijn contract met een jaar verlengde. ,,Sinds ik bij de club ben, heeft G.V.V.V. altijd op het hoogste niveau gevoetbald, dus was er sportief gezien geen reden om te verkassen. Ik heb veel mooie momenten meegemaakt. Het eerste jaar kampioen van de hoofdklasse en promotie naar de topklasse. Prachtige bekerwedstrijden en vorig jaar promotie naar de tweede divisie. Daarnaast was de sfeer altijd goed bij G.V.V.V.''
,,Mede door de successen werden we een hechtere groep. Ik heb het erg naar de zin bij G.V.V.V., ben geen clubhopper. Als ik ergens zit, ga ik niet zomaar weg.''


Bart Hulsbos speelde al meer dan 200 wedstrijden voor G.V.V.V. Hij voelt zich thuis op Panhuis.

Wilco den Hartog groeide op bij de club, maakte één jaar een uitstapje naar de beloftes van Vitesse, maar keerde snel terug op het oude nest. Hij is aan het einde van deze competitie de speler met de meeste duels achter zijn naam, omdat Simon Brouwer herstelt van een knieoperatie en het de vraag is of hij dit seizoen nog speelt.

,,De wisselwerking van succes, sfeer en onderlinge verbondenheid maken dat spelers graag bij G.V.V.V. blijven'', luidt reactie van Den Hartog, die deze week zijn contract verlengde. ,,In de loop der jaren zijn we een vriendengroep geworden, die in goede en slechte tijden voor elkaar door het vuur gaat. Bovendien spreekt de clubcultuur de spelers aan: gewoon doen, geen kapsones hebben.''

De bende van negen: Johan Jansen (6 seizoenen, 183 wedstrijden), Rodny Hofman (7/206), Bart Hulsbos (7/205), Wouter Bonke (6/200), Taoufik Adnane (7/189), Roy Terschegget (7/208), Martin van Eck (7/191), Wilco den Hartog (9/225), Simon Brouwer (10/226).
 

Door: Eit Hendriks