Danny Lücke nieuwe keeperstrainer A-selectie

7 juni 2017
Danny Lücke volgt Albert van der Sleen op als keeperstrainer van het eerste elftal. De 35-jarige voormalig doelman van onder meer Vitesse en Bennekom heeft een contract voor één jaar getekend.
 
Lücke is als keeper en keeperstrainer gepokt en gemazeld in het voetbal. De inwoner van Duiven doorliep als doelman de jeugdopleidingen van Ajax en Vitesse, om op zeventienjarige leeftijd een profcontract te verdienen bij de club uit Arnhem. Na een verblijf van vier jaar bij de geelzwarten en een seizoen bij FC Den Bosch maakte Lücke de overstap naar het amateurvoetbal. Hij stond bij respectievelijk RKHVV, Bennekom en De Treffers onder de lat.

 
Al tijdens zijn actieve spelerscarrière stortte Lücke zich op het vak van keeperstrainer. Zo maakte hij onderdeel uit van de keepersschool Midden-Nederland en de keepersacademie van eredivisionist FC Utrecht. Bij de Domstedelingen verdiende hij een baan als keeperstrainer van de midden- en onderbouw van de jeugdopleiding. Daarna was Lücke nog actief bij USV Hercules, VVIJ en Roda’46. Hij is bovendien mede-eigenaar van Keepersaction, een voetbalschool speciaal voor keepers.
 
Lücke maakt de trainersstaf voor het nieuwe seizoen compleet, nadat Albert van der Sleen afgelopen week de overstap maakte naar de jeugdopleiding van PSV. Ondanks een doorlopend contract wilde de clubleiding de sympathieke Nijmegenaar die unieke kans niet ontnemen. „In Danny hebben we een waardige opvolger gevonden”, aldus bestuurslid voetbaltechnische zaken Loek Budding.
 
G.V.V.V. feliciteert Danny met zijn nieuwe klus en wenst hem veel succes in Veenendaal.