De Wolf: ‘Bij vlagen genoten van het spel’

13 augustus 2016
Trainer John de Wolf was vanzelfsprekend in zijn nopjes met de eerste zege in de Tweede Divisie, op HHC Hardenberg. Hij genoot bij vlagen van het aanvalsspel van de Veenendalers.
 
,,Het is belangrijk dat je in de eerste wedstrijd van het seizoen punten pakt. Maar belangrijker vandaag: deze zege is niet gestolen”, begon de coach aan zijn perspraatje. ,,We hebben in de eerste helft helemaal niks weggegeven aan HHC, dat alleen gevaarlijk kan zijn via standaardsituaties. Daar waren we goed voorbereid op, zeker met de lange jongens bij ons in de ploeg. Ik kan wel zeggen dat we in de eerste helft HHC hebben overrompeld.”
 
Genoten
G.V.V.V. kwam als een raket uit de startblokken door twee puike treffers van nieuwkomer Robin Mulder in derde en achttiende minuut. De kiem voor de doelpunten werd volgens de coach gelegd bij de trainingen. ,,Het eerste halfuur was fantastisch. De doelpunten kwamen tot stond zoals we op de trainingen geoefend hebben, met Danny de Leeuw die slim de achterlijn opzoekt en voorzetten vanaf de flanken. Daar ligt onze kracht. En Robin Mulder? Ik ben over hem al de gehele voorbereiding tevreden, net zoals over de hele ploeg. Ik heb bij vlagen genoten van een mooie wedstrijd, ondanks dat we in de tweede helft wat rommeliger waren. Maar HHC heeft geen grote kans gehad.”
 
,,Ik kan wel zeggen dat we in de eerste helft HHC hebben overrompeld.”
 
Minder te spreken was De Wolf over de 1-2 van HHC Hardenberg uit een strafschop die volgens de coach nooit toegekend had mogen worden door scheidsrechter Frank de Winter. Robin Mulder deelde in de doelmond een licht duwtje uit aan een speler van HHC. ,,Als je voor die overtreding een strafschop geeft, kan je minimaal vijf keer in een wedstrijd naar de stip wijzen. De tweede penalty was wel terecht, daar mogen we Johan zeker dankbaar zijn.” Jansen keerde de strafschop van Robin van der Leij vlak na rust, na een overtreding van Wouter Bonke.
 
Strijd onder de lat
De doelman kreeg in Hardenberg in de strijd onder de lat de voorkeur boven de van Sparta Nijkerk afkomstige Kevin Rijnvis. Volgens De Wolf een moeilijke keuze, omdat de verschillen tussen beide doelmannen klein waren. ,,Ik heb eigenlijk geen beslissing kunnen nemen omdat beide keepers in de voorbereiding niet zijn getest. Misschien is dat een fout van ons geweest, door mindere tegenstanders uit te kiezen in de voorbereiding. Desondanks weet ik wat ik aan Johan heb en heb ik om die reden voor hem gekozen.”
 
Tekst: Jeroen van Barneveld
Foto: Dick Gijsbertsen