De Wolf: ‘Geen rekening gehouden met remise’

17 december 2016
Trainer John de Wolf was teleurgesteld na het doelpuntloze gelijkspel tegen HHC Hardenberg. De oefenmeester zag dat het aan dynamiek ontbrak in zijn ploeg.
 
‘We gaan met een minder prettig gevoel de winterstop in. HHC heeft goed georganiseerd gespeeld, dus wat dat betreft had er geen beter resultaat voor ons ingezeten vandaag. De 0-0 is een terechte uitslag’, concludeerde De Wolf.
 
‘HHC is niet hierheen gekomen om te winnen, en dat is natuurlijk hun goed recht. We moeten tegen dit soort tegenstanders meer bewegen zonder bal, waardoor het baltempo een stuk hoger komt te liggen. Vandaag waren we veel te langzaam en kwamen teveel spelers in de bal, in plaats van dat ze naar voren liepen’, zo legde de inwoner van Leiden de vinger op de gevoelige plek.
 
HHC heeft goed georganiseerd gespeeld, dus wat dat betreft had er geen beter resultaat voor ons ingezeten vandaag.
 
Ongeduldig
G.V.V.V. speelde ook niet volop de aanval. Bewust, aldus De Wolf. ‘We hebben de laatste tijd veel doelpunten moeten incasseren, dus daarom speelden we achterin niet één op één. Door ongeduldigheid van onze kant kreeg HHC in de tweede helft veel meer kansen.’
 
‘We hadden als doel gesteld om als tweede de winterstop in te gaan. Met dit gelijkspel had ik geen rekening gehouden, eerder een overwinning’, besloot de coach zijn perspraatje.
 
Tekst: GVVV.nl/Jeroen van Barneveld
Fotografie: GVVV.nl/Dick Gijsbertsen